Az 5G érkezésével a chipgyártók, mint az Intel és a Qualcomm, a legtöbbet részesítik előnyben

  A médiajelentések szerint öt amerikai félvezető vállalat részesül a legnagyobb előnyben, mivel a távközlési szolgáltatók versenyeznek az ötödik generációs vezeték nélküli kommunikációs technológia (5G) hálózatok kiépítésének felgyorsításáért.


Szerdán a helyi médiák, a CNBC híres pénzügyi kommentátora, Jim Cramer elmondta, hogy az 5G-vel kapcsolatos félvezető vállalatok a figyelem középpontjába kerültek. Az Apple beszállítója a Skyworks Solutions több mint 12% -kal emelkedett egy nap után a negyedéves eredményjelentés kiadása után.

Amikor a Cramer megszervezte a CNBC csatornaprogramot, a Skyworks Solutions részvényeinek árfolyama olyan erősen emelkedett, hogy az 5G-vel kapcsolatos chipgyártók, köztük az Intel, a Qualcomm, a Broadcom és a Xilinx részvényárfolyamainak kollektív emelkedéséhez vezetett.

Elmondta, hogy az alacsonyabb részvényárak és a vállalat 5G-re való összpontosítása miatt előnyben részesíti a vállalat állományát a Skyworks Solutions versenytársaival szemben. De azt is elmondta, hogy ugyanezen okból a befektetőknek megvan az oka, hogy tetszik a fent említett öt félvezető vállalat.

Mégis, Cramer dicséri a Skyworks megoldásokat. Bár a vállalat eredményei nem lenyűgözőek, a vállalat elismeri az 5G fejlesztési kilátásokat és felhívja a figyelmet az 5G-re. "Az 5G-re való áttérés" a társadalmi fejlődés "nagy katalizátora" lesz, és az ehhez szükséges átalakításhoz szükséges csatlakoztatott eszközök elválaszthatatlanok lesznek a Skyworks Solutions által biztosított chipektől.

Cramer azt mondta: "Nem csoda, hogy a Goldman Sachs megemelte a részvényárak előrejelzését. Az első negyedévben a vállalat részvényárfolyamának alsóra számít, és azt állítja, hogy a vállalat kockázati jutalmába való befektetése túl vonzó ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyja. Számomra ez értelme van.

Cramer elmondta, hogy az emberek hajlamosak az Intelre, mint személyi számítógépes üzletre gondolni, de meg kell jegyezni, hogy évek óta a diverzifikációs erőfeszítések révén a vállalat jelenleg az autonóm vezetés, a tárgyak internete és a kommunikáció területén tevékenykedik. Ez Cramer közelmúltbeli interjúja az Intel vezérigazgatójával, Bob Swannal, aki beszélt az Intel 5G lehetőségéről egy interjúban. Miután több mint fél év kemény munkát végzett, az Intel csak néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy a vállalat pénzügyi vezérigazgatója, a Swan ideiglenes vezérigazgatója a cég hivatalos vezérigazgatója.

Cramer elmagyarázta: "Jelenleg az Intel késedelmes termékkiadásokat tapasztalt, ami kétségtelenül a vállalat legújabb teljesítményét és elvárásait mutatja. Mindazonáltal, mivel a befektetők elvárják, hogy a félvezető-ipar részvényárfolyamának alsó részében legyenek, az Intel részvényeinek árfolyama a negyedévre emelkedett. kereskedési szint a jövedelemjelentés előtt. "

Az 5G technológia elválaszthatatlan a Qualcomm kommunikációs technológiai óriásmotorjától. A Qualcomm elnöke úgy véli, hogy a 2019-ben elindított 5G mobileszközök majdnem a Qualcomm 5G technológiájába kerülnek.

Cramer azt mondta: "Ha a Qualcomm 5G üzlete független cég, akkor az üzlet egyértelmű győztese lesz." De elismerte, hogy a Qualcomm szellemi tulajdonjogi vitája a Qualcomm és a legnagyobb vásárlójával, a Qualcomm részvényárával a közelmúltban nyomás alatt volt.

A Broadcom egy másik 5G-es félvezető cég. A Cramer úgy véli, hogy ez a chipgyártó nem olyan vállalat, amely kizárólag az 5G technológiára szentel, és üzleti tevékenysége hatalmas és rendetlen. De azt mondta, hogy a Qualcomm vezérigazgatója, Hock Tan kiemelkedő vezérigazgatója, aki visszavásárolta cége állományát, és a Broadcom részvényei méltó befektetőknek.

A Xilinx teljes körű programozható logikai megoldásokat kínál, amelyek fejlett integrált áramkörök és szoftvertervező eszközök széles skáláját fejlesztik, gyártják és forgalmazzák. A cég nemrégiben kitűnő negyedéves eredményjelentést adott ki, és Cray nem teljesítette ezt a kiemelkedő teljesítményt, nagyrészt a vállalat erőfeszítéseinek köszönhetően.

Cramer elmondta, hogy a távközlési szolgáltatók részvényeit fogadó befektetőknek nem szabad megfeledkezniük a chipgyártókról, akik technológiát nyújtanak a távközlési ipar számára. Az 5G építés megérkezett, és ezek a chipgyártók előnyösek.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.