Miért olyan fényes a szilícium fotonikus adóvevők jövője?

  Amellett, hogy az AI chip az új csatorna, amelyet sok gyártó követ, a másik figyelemre érdemes újonc-szilikon fotonikus eszköz valóban nagyon ígéretes.

Mivel az adatközpontokban az adatok kölcsönhatása tovább növekszik, a meglévő optikai kommunikációs technológiák, mint például a teljesítmény és a költségek egyre nehezebbé válnak az ilyen hatalmas forgalomnövekedés kezelésében. Ezzel ellentétben a szilícium fotonika az optikai kommunikációs technológia „busterje” lett az alacsony költség, a nagy integráció, a nagyobb összekapcsolási sűrűség, az alacsonyabb energiafogyasztás és a nagyobb megbízhatóság szempontjából.

A szám szerint az LC szerint a szilícium fotonikus adóvevők eladása 2022-re meghaladja a 2,3 milliárd dollárt, az indium-foszfid-adóvevők értékesítése meghaladja a 6,8 milliárd dollárt, és a GaAs adó-vevőinek értékesítése közel 2,4 milliárd dollár lesz. Az értékesítés közel 11,5 milliárd dollár lesz.

A szilikon fotonikus eszközök is folyamatosan fejlődnek. Az első 100 G 10 Gigabit eszköz kiadása után az Intel nemrégiben 400G-ra, vagyis 400 000 billióra rohant, demonstrálva a szilícium fotonikai technológia használatának lehetőségét az ultra-nagy sebességű hálózatok elérése érdekében, ami új utat nyit meg a hagyományos technológián túl.


Az ebben a bemutatóban használt szilícium fotonikus adó-vevő egy nem hagyományos 24 nm-es folyamatot használ, amely 300 mm-es szabványos ostyákon és szabványos CMOS-technológián alapul, és egy chipes megoldás, amely csak négy különböző összetevőt tartalmaz az összeszerelési tesztek automatizálásához. A komplexitás és a költségek jelentősen csökkentek a hagyományos 40 különböző komponens megoldáshoz képest. A hálózati protokoll teljes mértékben támogatja az Ethernet, az InfiniBand, az OmniPath és így tovább.

Úgy tűnik, hogy az Intel azt tervezi, hogy az év negyedik negyedévében 400G-os szilícium fotonikus adó-vevőkészüléket kíván gyártani, és az elmúlt két évben az Intel több mint 1 millió 100G-os adó-vevőt értékesített.

Az Intel közel 20 éve kutatja a szilícium fotonikai technológiát, feltalálva számos kulcsfontosságú gyártási és tesztelési technológiát, és fokozatosan közeledik a tömegtermeléshez. Látható, hogy az Intel sikeresen lefoglalta a szilícium fotonikai alkalmazásokat, megragadta a piaci részesedést a Luxterával, az Acacia-val, stb., És sok új induló továbbra is piacra lép új termékekkel. A szilícium fotonikai technológia fejlesztése a lézerforrás, a csomagolás, a tervezés, az ellátási lánc stb. Kihívásaival foglalkozik. A jövőben a veterán toborzók versenye is vissza fog térni a piacra.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.