Akár 2 milliárd dollár! Az Intel meg akarja vásárolni az izraeli AI chip-társaságot

Az izraeli média Calcalist szerint az Intel előrehaladott tárgyalások alatt áll az izraeli induló Habana Labs 1–2 milliárd dollár megvásárlásához.

A jelentések szerint az üzlet sikere esetén az Intel második legnagyobb akvizíciója lesz Izraelben. Az első nagyobb akvizíció az Intel autonóm vezetõ chip-társaság, a Mobileye 2017-ben történt megvásárlása volt.

Amikor az AI chip társaság tavaly B sorozatot indított, az Intel befektetési karja az AI chip társaságba, a Habana Labs-ba fektetett. Az ipari források szerint az izraeli vállalat mindeddig mintegy 120 millió dollárt gyűjtött be.

Magától értetődik, hogy a Habana Labs 2016-ban alakult, és elkötelezett amellett, hogy javítsa az AI chipek feldolgozási teljesítményét, és csökkentse azok költségét és energiafogyasztását. AI chipei elsősorban a mély idegi hálózat képzésének speciális igényeire irányulnak.

A Habana Labs egy mesés tervező cég. A forgács gyártása harmadik felekre hárul. A hivatalos információk szerint a vállalat világszerte 150 alkalmazottal rendelkezik, és irodái Tel-Avivban, San Jose-ban, Kaliforniában, Pekingben és Gdanskban, Lengyelországban vannak.

Az Intel nem volt hajlandó kommentálni a felvásárlást. A Habana Labs nem válaszolt azonnal a megjegyzésre.

Úgy tűnik, hogy az Intel jelenlegi stratégiája adatközpontú, és az AI annak nagyon kritikus része. Az Intelnek már vannak AI chipei a CPU-tól, GPU-tól, FPGA-tól az ASIC-ig.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.