Toshiba tárolóvezetők: A kínai memóriagyártóknak nem könnyű két vagy három év alatt felzárkózni

A külföldi médiajelentések szerint a világ második legnagyobb NAND flash memória chip-gyártójának, a Toshiba tárolóvezetőknek: a kínai memóriagyártók két vagy három év alatt felzárkózása nem könnyű (Toshiba Memory), hogy a piaci túlkínálat helyzete véget ért, még mielőtt a túlkínálat a haszonkulcsot a 10 év legalacsonyabb szintjére szorította.

A Toshiba tárolótechnológiai ügyvezető igazgatója, Liu Maozhi, a 2019. évi kínai flash memória-piaci csúcstalálkozón egy interjúban mondta: "Az újonnan érkezők számára nem könnyű felzárkózni az elmúlt két vagy három évben."

A társaság azt várja, hogy a NAND-piac túlkínálata enyhül, és a jelenlegi piaci méret 406 milliárd dollár.

A Changjiang Storage azonban 24 milliárd dollárt fektetett be NAND projektekbe, és a projekt várhatóan 2019 végéig megy be a termelésbe. Tavaly arról számoltak be, hogy az Apple, a világ legnagyobb flash-vásárlója felmérést készített a Jangce-folyó tárolójáról, hogy értékelje potenciális szállítói státusza.

"Nem tudom, mi fog történni négy vagy öt év alatt" - mondta Liu Maozhi. „A kínai vállalatok a jövőben előnyt élveznek a globális piacon. A Toshiba Storage ugyanakkor befektetni fog annak érdekében, hogy hosszú ideig versenyezzünk. ”

Ez év júniusában a Toshiba Storage 18 milliárd dollárért eladta az amerikai Bain Capital magántőke-társaság vezette konzorciumnak. A társaság úgy véli, hogy a piac ez év vége előtt javul, és elvárja, hogy a fellendülés 2020-ig folytatódjon.

„Az árcsökkenés megáll” - mondta Toshikazu Takahashi marketing vezérigazgató. "Az év negyedik negyedévétől a következő évig a piac kiegyensúlyozottabb lesz."

Ennek oka elsősorban az, hogy a kínai piac a leggyorsabban növekvő memória chip-piac a világon. Takahashi Junhe azt is mondta, hogy a növekvő kereslet a következő generációs 5G eszközök és adatközpont-kiszolgálók számára a chipek iránt, valamint a személyi számítógépek átállítása a merevlemezekről a flash félvezető meghajtókra pozitív hatással lesz.

Ugyanakkor a kínai vállalatok saját erejük révén NAND beszállítókká váltak. Mark Li, a Bernstein Research elemzője elmondta: "Kína törekszik arra, hogy előmozdítsa memória chip-iparának fejlődését. A kínai piacon a legnagyobb versenytárs a Jangce-folyó tárolója." "Véleményünk szerint ez az egyetlen társaság, amelynek jó szellemi tulajdonú története van, és valószínűleg befolyásolja. De még hosszú utat kell megtenni a felzárkóztatáshoz."

A Toshiba nem az egyetlen cég, amely úgy gondolja, hogy a piac újjáéledni kezd. Sok vállalat, köztük a Western Digital és a Micron Technology, optimista a jövőben.

A Toshiba tárhelyét október 1-jétől fogják átnevezni, amikor az anyavállalat, a Toshiba megszűnik.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16, Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.