Ez az ismeretlen cég nagyban hozzájárult a mobiltelefon-chipekhez

  Bloomberg szerint a Lasertec nevű japán cég fontos szerepet játszik a chipgyártókban, növelve a generációnkénti tranzisztorok számát. Ez az egyetlen olyan cég a világon, amely az EUV-litográfia tesztberendezéseit gyártja. Az EUV litográfia használható. A plazma gerenda 7 nm-nél kisebb áramkört bocsát ki egy szilícium lemezen. A chip gyártása során felmerülő nehézkes problémák miatt a Lasertec gépi tesztelése szükséges.


A front-end teljesítmény és a Samsung által gyártott chipek 7 nm és 8nm-es folyamatokat használnak, amelyek lehetővé teszik, hogy kisebb tranzisztorokat csomagoljanak kisebb területeken. Ez lehetővé teszi a chip tervezőknek, mint a Qualcomm, a Huawei, a Samsung és az Apple, hogy olyan chipeket hozzanak létre, amelyek erősebbek, mint az előző generáció, ugyanakkor kevesebb energiát fogyasztanak, ami lehetővé teszi a készülékgyártók számára, hogy vékonyabb készülékeket készítsenek. A TSMC és a Samsung az EUV litográfiáját idén később használja, hogy segítsen a két vállalatnak erősebb zsetonokat előállítani.


A Lasertec gépei kifejezetten az EUV litográfiai gyártási chipek hibáinak keresésére szolgálnak. A gép tesztelheti az üvegmintát, amelyen keresztül a plazma sugár áthalad a pálya áramköri mintáira és azonosítja a problémákat. Mert a chipgyártás színpadán minden előforduló hiba okozhat egy darab zsetontörmelést, így egy gépre van szükség ezeknek a hibáknak a felderítéséhez. Eddig a cég azt mondta, hogy megrendeléseket kapott a 36 millió dolláros gépekért (kb. 241,54 millió RMB). Miután a TSMC és a Samsung megkezdte a 7nm-es EUV-litográfia tömeges gyártását, a Lasertec elvárja, hogy több megrendelést kapjon.

Míg az EUV litográfia nagyon hatékony, az EUV litográfia használatának költsége korlátozza a folyamatot használó öntödék számát. Az Intel azt mondta, hogy az EUV litográfia nem gazdaságos, és a Groffonte Semiconductor úgy döntött, hogy nem használja az EUV litográfiát. A Samsung szerint a 7nm-es EUV-litográfia 40% -kal növeli a Samsung chip-hatékonyságát, ezáltal 20% -kal javítja a teljesítményt, miközben 50% -kal csökkenti az energiafogyasztást, ami jó hír a jövőbeni Samsung mobiltelefon-használók számára.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.