Ezután fektess be 7 milliárd eurót! Az Intel azt tervezi, hogy 14nm-es chipgyárat telepít Írországba  Néhány nappal ezelőtt az Intel 1 milliárd dollárja csak arról számolt be, hogy bővíti kapacitását az Egyesült Államokban. Ma van még egy hír, hogy az Intel Írországba is befektet egy gyár építésére.

Szerint a külföldi médiában, az Intel bővítése az ír gyártási bázis fektet 7 milliárd eurót, valamint más tervek bejelentette a tavalyi, lehet, hogy az Intel építeni két új félvezető gyárak Írországban. Úgy tűnik, hogy az ír gyár bővítésének egy része a 14 nanométeres chip igényének kielégítése.

Az elmúlt héten az Intel az Oregonban, az USA-ban tett bővítési tervének részleteit jelentette be. Magától értetődik, hogy a D1X fab épített ebben az időben az Intel tervezett bővítésének harmadik részéhez tartozik. Az előző konstrukció két része a D1X első két fázisa volt. Az Intel azt tervezi, hogy 2019-ben megkezdi az üzem bővítését, és várhatóan a következő években fejeződik be.

Az elmúlt években a globális félvezető iparág csúcspont hullámot tapasztalt, de a kapacitás kibocsátásával 2018-ban, a kereskedelmi háborúk, a gyenge fogyasztói kereslet stb. A félvezető ipar lefelé irányuló ciklusba lépett.

Az elemzők úgy vélik, hogy az Intel képessége a trendhez képest elsősorban a globális szervernövekedésnek köszönhető, a PC iparág üdvözli az árfolyamot. Különösen 2018-ban az Intel PC-chipje áremelkedést mutatott. A globális terjeszkedés hatékonyan enyhíti a piaci keresletet, és előre reagál az 5G kitörés által okozott új piacra.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.