A félvezető tehetségek termesztése vált a legnagyobb problémává, amely sok iparágat károsít

  Dél-Korea "ázsiai gazdasága" december 3-án beszámolt arról, hogy a koreai félvezető ipar tehetségének elvesztése már vörös fényhez vezetett, és ennek a fő oka az, hogy a koreai média hibáztatja a kínai tisztségviselőket és cégeket a tehetségek toborzására.

A jelentés rámutatott arra, hogy a Samsung Electronics pert indított a D-Ramért felelős egykori vezető tisztségviselő ellen, aki ideiglenes jelleggel tiltakozott az átruházás megtiltására, mivel a vezető tisztségviselő egy kínai félvezető gyártó céghez kapcsolódott.

A jelentés úgy véli, hogy mivel Kína előterjesztette a "félvezetők felemelkedésének" szlogenét, a koreai félvezető tehetségek megérintésével Kína viselkedése fokozódott. Annak ellenére, hogy a koreai vállalatok figyelmen kívül hagyják a fő technikai tehetségek kiáramlását, csak konkrét ellenintézkedések hiányában nem tudnak semmit tenni. Számos alapvető tehetség elvesztése elkerülhetetlenül gyengíti a koreai félvezető ipar erősségét.


A korábbi jelentések szintén hasonló nézeteket fejezettek ki. A koreai média a "Korean Daily" november 7-én panaszkodott arra, hogy a félvezetők a koreai gazdaságot támogató pillér-iparágak, és hogy a kínai technikai területeken, például a koreai kijelzőkben a koreai szereplők magatartása egyre nagyobb hangsúlyt kap. . Annak érdekében, hogy a technikai szakadékot egy lehellel szűkítsék, a kínai vállalatok megkülönböztetés nélkül "vadászathoz" vezettek.

Dél-koreai szakértők szerint a kormánynak a félvezető berendezések és anyagok iparának ápolására kell összpontosítania, és a nagyvállalati nyugdíjas munkavállalók tehetségstruktúrájának erényes körét kell létrehoznia ahhoz, hogy természetesen a kkv-k felé áramolhasson. A kormánynak növelnie kell az R & D támogatást, javítania kell a kiváló tehetségek kezelését, és megszilárdítania kell Korea vezető élét a félvezető iparban.

A koreai média hátterének ilyen aggodalomra ad okot, hogy Kína és Dél-Korea közötti technológiai szakadék gyorsan elkezdett zsugorodni. A jelentések szerint a Korea Institute of Modern Economics tavaly bemutatott kutatási jelentés kimutatta, hogy Korea és Kína közötti technológiai szakadék 2014-ben 1,4 évről 1,0 évre csökkent 120 koreai nemzeti stratégiai szint technikai területén.

Ezen állítás szerint egyes elemzők azt mondták a Global Times riporternek, hogy a tehetséggondozás érthető, és hogy Kína szűkíti a szakadékot Dél-Korea tudományos és technológiai erejével, inkább a saját tehetségépítésén és beruházásán múlik.

Ugyanakkor a tehetségek hiánya nemcsak Dél-Koreában, hanem abban is, hogy a kínai vállalatok koreai tehetségeket ásnak, és Japán hasonló helyzetben van.

A "Nikkei Chinese Network" jelentése szerint a félvezető technikusok egyre erőteljesebb versenye miatt a társadalmi felvétel egyre nehezebbé válik, és Japán, amely már siet, Kínával és az Egyesült Államokkal szemben "ásni".

Ugyanakkor a félvezetőket tanulók száma komolyan elégtelen, és még rosszabb a bajba jutott Japán esetében.

Meg lehet mondani, hogy a jelenlegi félvezető iparban az emberek ásása csak egyike. A legnagyobb probléma a tehetségek képzése.

Dél-Koreában például a félvezető szakemberek jelentősen csökkentek az elmúlt évtizedben. A Szöul Nemzeti Egyetem félvezető területén szerzett doktori hallgatók száma 2007-ben 97-ről 2007-re 43-ra csökkent. A 2007 utáni évtizedben képzett orvosok száma csak 58 körül van. Figyelembe véve, hogy Koreában 16 olyan egyetem van, amelynek félvezető kerámiaművelete van (doktori program), évente mintegy 900 orvost fognak képezni. De tavaly a Samsung Electronics és az SK Hynix 1500 új R & D személyzetet vett fel Dr. Shuo-tól.

Park Jae-chin, a Korea Semiconductor Display Technology Society elnöke elmondta: "A dél-koreai egyetemek többségében a félvezető hallgatók fél évtizedre csökkentek egy évtizeddel ezelőtt, feltételezve, hogy ez azért van, mert Dél-Korea kísértést érez a Samsung Electronics és az SK Hynix, nagyon kevés félvezető vállalat létezik. "

Tény, hogy Kína, Japán és Dél-Korea szembesül ezzel a problémával. Wang Dongsheng, a Tsinghua Egyetem Informatikai Tudományos és Technológiai Kutatóközpontjának CPU Központja igazgatója elmondta, hogy a kínai félvezető ipar ipari és technológiai hiányosságai mellett a tehetséggazdálkodás egy finomabb, de messzemenő kérdés.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.