A Qualcommal kötött chipmegállapodás lejárt, és az LG 5G mobiltelefon jövője aggasztó

A Reuters szerint továbbra is bizonytalan, hogy az LG Electronics új 5G okostelefonjait zökkenőmentesen értékesítik-e, mert a vállalat azt mondta, hogy a közöttük lévő különbségek nem fognak egységesülni a chip licencszerződésben, amelyet a Qualcomm ebben a hónapban lejár. .

Az amerikai bíróságnak kedden benyújtott bejelentésben az LG Electronics ellenezte a Qualcomm azon döntését, hogy fellebbezést nyújtson be az amerikai trösztellenes határozat ellen, azzal érvelve, hogy kényszeríti rá, hogy egy másik tisztességtelen megállapodást írjon alá az ítélet hatályon kívül helyezésével.

"Ha a Qualcomm nem vesz részt az LG-vel folytatott tárgyalásokban a bírósági végzésnek megfelelően, az LG nem lesz képes választani, és csak a chipcímke licencszerződését írja alá a Qualcomm feltételei szerint," Az LG a kaliforniai San Jose-i szövetségi bírósághoz fordult.

Az új chip licencszerződés aggodalmát fejezi ki az LG 5G-os okostelefonjainak zökkenőmentes eladása miatt, ami kritikus a jelenlegi veszteséges készülékgyártó LG számára.

"Ha az LG Electronics nem tudja megújítani a Qualcommmal kötött szerződést, valószínű, hogy nem készülnek mobiltelefonok, mert az LG önmagában nem gyárt chipeket," mondta a BNKSecurities elemzője ParkSung. & quot; Ez katasztrofális kárt okoz a mobil üzletágának.

Az LG szóvivője elmondta, hogy a Qualcommdal folytatott tárgyalások miatt nem tudott kidolgozni a lehetséges hatásokat.

Miután a vállalat 5G okostelefonja májusban debütált Dél-Koreában, ugyanebben a hónapban elindította az első 5G okostelefonját az USA-ban a Qualcommtól.

A Counterpoint piackutató cége szerint az LG az első negyedévtől az amerikai piacon a harmadik legnagyobb okostelefon-szállító, 11% -os piaci részesedéssel az Apple és a Samsung mögött.

Miután megszüntette a 2018-as megállapodást, hogy jobb feltételeket keressen a chipgyártókkal, a vállalat újratárgyalja a Qualcommgal kötött licencszerződéseket. A két vállalat azonban nem tudott új megállapodást elérni, és ideiglenes licencszerződésük ebben a hónapban véget ér.

Május végén a Qualcomm felkérte az amerikai szövetségi bírákat, hogy a fellebbezés során ne hajtsák végre a trösztellenes határozatot. A Qualcomm elmondta, hogy a bíró döntése "üzleti kapcsolatának teljes szerkezetátalakításához" vezet, és ha megnyeri a fellebbezést, a helyzet nem fordul meg.

Az LG azt mondta, hogy ha a bíróság úgy dönt, hogy felfüggeszti a monopóliumellenes döntést, a Qualcomm képes lesz a chipset monopóliumát az 5G piacra kiterjeszteni.

A Qualcomm kérése a bíróság megrendelésének megtartására az LG-t helyrehozhatatlan kár okozza a Qualcommdal folytatott tárgyalások során, és végső soron az egész 5G piacra is hatással lehet, Az LG azt mondta a dokumentumban.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.