Az Egyesült Államok megerősíti: az Egyesült Államokba irányuló kínai export 300 milliárd dolláros vámtétele 10% -ról 15% -ra nőtt.

A Reuters szerint az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselői Hivatala (USTR) hivatalosan 28. helyi idő szerint megerősítette, hogy szeptember 1-jétől az Egyesült Államokba irányuló 300 millió dollár értékű kínai export vámtételei 10% -ról 15% -ra növekednek. .

Az USTR azt mondta, hogy szeptember 1-jétől az Egyesült Államokba irányuló egyes kínai exportokra 15% -os vámtarifa vonatkozik. A többire, beleértve a mobiltelefonokat és a laptopokat, december 15-től 15% -os tarifa vonatkozik.

Korábban, 2019. augusztus 2-án, Pekingi idő szerint, egy tweet hangjelzést adott ki, amely szerint az Egyesült Államok szeptember 1-jén indul, és 10% -os tarifát vet ki a fennmaradó 300 milliárd dolláros árukra és termékekre Kínából. Ez nem tartalmazza a 25% -os tarifát a kínai árukra, amelyek már 250 milliárd dollárt tesznek ki.

A múlt héten Trump újabb tweetet küldött, hogy kijelentse, hogy az Egyesült Államokba irányuló fennmaradó 300 milliárd dolláros kínai kivitelre kivetett vámtételt az eredeti 10% -ról 15% -ra emelik, és az áruk kb. December 15-én. A többi az eredeti dátum szerint szeptember 1-jén lép hatályba.

Abban az időben Trump azt is mondta, hogy a vámtarifák alá eső 250 milliárd dolláros kínai eladású áruk október 1-jétől növelik a jelenlegi adómértéket a jelenlegi 25% -ról 30% -ra, ám az USTR ezt nem említette a 28. értesítés. Ezzel párhuzamosan növekszik-e egy árucikk vámtarifája. Az USTR pénteken közölte, hogy nyilvános kommentár időszakot indít, mielőtt október 1-jén a jelenlegi tarifát 30% -ra emeli.

A Trump önkényes vámtarifa-emeléssel kapcsolatban a Hua Chunying, a Külügyminisztérium szóvivője egyszer kijelentette, hogy ez a lépés komolyan sérti a két ország államfõinek egyetértését Oszakaban, és eltér a helyes pályától, és nem segíti a probléma megoldását. . Kína erősen elégedetlen ezzel. , határozottan ellenzi.

Hua Chunying azt is elmondta, hogy ha az USA tarifák kivetésére irányuló intézkedéseit végrehajtják, Kínának meg kell tennie a szükséges ellenintézkedéseket az ország alapvető érdekeinek és az emberek alapvető érdekeinek határozott védelme érdekében. Az összes következmény teljes egészében az USA-tól származik. medve.

Hua Chunying rámutatott, hogy az Egyesült Államokban a kereskedelmi súrlódások fokozódása és a tarifák hozzáadása ellentmond a kínai és az amerikai népek érdekeinek, ellentmond a világ népeinek érdekeinek, és csökkenő hatással lesz a világgazdaságra.

Hua Chunying azt is hangsúlyozta, hogy Kína mindig úgy gondolja, hogy a kereskedelmi háborúban nincs győztes, és Kína nem akar harcolni, de nem fél harcolni. Kína nem fogad el semmiféle extrém nyomást, megfélemlítést és zsarolást. Egy fő elv szerint Kína nem ad egy hüvelyket. Kína azt reméli, hogy az Egyesült Államok elismeri a helyzetet, feladja illúzióit, kijavítja hibáit és visszatér a helyes pályára, amikor egyenlőség és kölcsönös tisztelet alapján konzultációk útján oldja meg a problémákat.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.