A dél-koreai félvezetők gyártása és exportja egyaránt meghaladta az előző évet, de az exportkvóták zuhantak

Az businesskorea szerint a félvezető-ipar megfigyelői az év elején azt jósolták, hogy a koreai félvezetõipar 2019-ben lassulni fog.

A Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium és a Korea Nemzetközi Kereskedelmi Szövetség által november 4-én közzétett adatok szerint azonban Dél-Korea félvezetőinek gyártása és kivitele az év első tíz hónapjában meghaladta az előző évet, és a félvezetők kivitele azóta Július. A növekedést négy egymást követő hónapban sikerült elérni.

Pontosabban, október 25-én Dél-Korea teljes félvezető-exportja 2557,2 tonna volt, ami 16% -kal növekedett az előző év azonos időszakának 2204,4 tonnájához képest, miközben négy hónapos növekedést tart fenn. Ugyanakkor az idén a kumulatív exportmennyiség 29 834,1 tonna volt, ami 5,2% -os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Különösen július óta a havi export kétszámjegyű növekedést mutatott.

A félvezetők exportjának folyamatos növekedésével a félvezetők gyártása tovább növekszik. A koreai statisztikai hivatal jelentése szerint a félvezetők gyártása az idei harmadik negyedévben 8,3% -kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedév 7,9% -kal, a második negyedév 7,3% -kal növekedett.

Az iparági szakértők szerint ennek oka lehet a koreai forgácsoló gyártók által a globális piacon élvezett „túlréses prémium”, ahol az export növekedhet, mivel a globális elektronikai társaságok kiigazítják félvezetőik készleteiket.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a koreai félvezetők exportja zuhan a termelés és az export növekedéséhez képest. Ennek oka elsősorban a memória - például a Samsung Electronics és az SK Hynix DRAM és NAND flash memória - árának hirtelen csökkenése, amely a koreai félvezetők kivitelének hirtelen csökkenéséhez vezetett.

Az adatok azt mutatják, hogy Dél-Korea félvezető exportbevétele ebben az évben 78,765 milliárd dollár volt, 26,3% -kal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.

Egyes szakemberek azonban azt jósolják, hogy Dél-Korea félvezetőinek exportbevétele jelentős mértékben növekedni fog ebben az évben.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.