Oldja meg a kvantumvezérlési problémát! Az Intel bejelenti a kvantumszámítógépet

Bár a kvantumszámítógépek jelenleg nem mindennapi eszköz, a technológiai cégek, köztük az Intel, a Google, az IBM és a Microsoft nagy érdeklődést mutattak. Hétfőn helyi idő szerint az Intel bejelentette a "Horse Ridge" nevű chip elindítását a kvantumszámítógépek vezetékes kapcsolatának problémájának megoldására.

Az 5G és az IoT korszakának megjelenésével az adatátvitel hatékonyságának javítása sürgõssé vált. De emiatt a kvantumszámítás reményt adott a technológiai óriásoknak. Korábban a Google a kísérletek során demonstrálta a kvantumszámítógépek előnyét a hagyományos építészeti számítógépekkel szemben: A világ első szuperszámítógépes csúcstalálkozóján, amelyre 10 000 éves számítástechnikát kellett igénybe venni, a Google kvantumszámítógépe mindössze 3 perc és 20 másodpercig tartott.

Mivel azonban a kvantumszámítógépek kviteket használnak a hagyományos bit helyett a számításokhoz, fontos megjegyezni, hogy a kviteknek nagyon hidegnek kell maradniuk, vagyis közel kell lennie ahhoz a hőmérséklethez, amelyen az atomok leállnak. Ezért a kvbithűtés problémájának megoldásához a kvantumszámítógépeket speciális hűtőszekrényekbe kell helyezni, a kvantumszámítógépekhez csatlakoztatott vezetékeket és kiegészítő eszközöket pedig a hűtőszekrényen kívül kell elhelyezni. Más szavakkal, a kvantum-számítógépnek a vezetékekhez történő csatlakoztatása továbbra is problémát jelent.

A Reuters szerint az Intel szerint a "Horse Ridge" chipek helyettesíthetik a csatlakozó vezetékek létezését és elvégezhetik az összes kapcsolódó munkát. Ugyanakkor a forgácstermék csak olyan teáscsésze és csészealj méretű, amelyet kvantumhűtőbe helyezhető.

Úgy tűnik, hogy a chipet Oregon egyik leghidegebb régiójának nevezték el.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.