A Samsung 10nm-es DRAM-jának hibái vannak, az Amazon átadta a SK hynix-et

  Nemrég megjelent a Samsung szerver DRAM, amelyet az Amazon-nak szállítottak. A koreai média „etnews” szerint az Amazon alternatív termékeket keres, és a SK hynixhez fordul a DRAM megrendeléséhez. A külvilág is aggódik amiatt, hogy a Samsung DRAM esemény lesz az SK Hynix. Közvetett előnyökkel jár.


A múlt hónap 30-án a Samsung Electronics DRAM-hibája bekövetkezett, és a Samsung Electronics részleges hibát okozott az Amazon 10nm-es DRAM-jának. Az Amazon felkérte a Samsung Electronicsot. A Samsung Electronics azonban visszautasította, hogy erősítse meg, hogy van-e Amazon követelés. Az elutasítás oka az, hogy a bizalmas kezelés elve alapján nem lehet megválaszolni az ügyfelekkel kapcsolatos kérdéseket.

Az Amazon a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalata és a világ legnagyobb felhőszolgáltatója (AWS). Érdemes megjegyezni, hogy ezek a szolgáltatások nagyszabású adatközpontot igényelnek, és az adatközpont nagy számú kiszolgálóval és memóriával rendelkezik nagy kapacitású DRAM telepítéséhez. Ezért az Amazon az úgynevezett "nagy vevő" a memória félvezető piacon, és a külvilág is figyelmet fordít a Samsung DRAM minőségi csomag nyomon követésére.

"etnews" arról számolt be, hogy az iparág vezetői nem akarták nyilvánosságra hozni a konkrét skálát, de azt mondta: "Az Amazon megkérdezte a SK Hynix-et, hogy cserélje ki a Samsung elektronikus DRAM számát, de a megrendelés mennyisége nem nagy." A skála nem nagy, az Amazon pedig jelentős mennyiségű memóriával rendelkezik. Ezért általánosan úgy vélik, hogy ez az eset kevés hatással van a kapcsolódó vállalatokra és piacokra, de a Samsung Electronics, a világ legnagyobb DRAM-gyártója, jelentős ügyfelei minőségi problémái miatt. A vállalatnak hatása van a Samsung sokéves működésének megbízható képére is.

Ugyanakkor az Amazon ezt is használhatja a Samsung Electronics és az SK Hynix által megvásárolt memória mennyiségének újbóli beállításához. Egy másik iparági forrás rámutatott, hogy az Amazon a Samsung Electronics és az SK Hynix használatával csökkentheti a vételárat.

A félvezetők miniatürizálásával és a technikai nehézségek javításával elkezdődött a DRAM problémájának feltárása is. A tavalyi év második negyedévében a Samsung Electronics a 10 nanométeres DRAM gyenge minőségével is szembesült.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.