A Samsung lemondhat az ultrahanggal történő ujjlenyomat-felismerésről, a koreai ellátási lánc előnyös lehet

A Korea Times szerint az iparági tisztviselők hétfőn azt mondták, hogy az okostelefon-gyártók és a fogyasztók egyre inkább aggódnak a Qualcomm legújabb ultrahangos ujjlenyomat-felismerése után, miután a Samsung októberben felfedezte az ujjlenyomat-védettséget a Galaxy S10 és a Note 10 sorozatú telefonjaiban.

Tavaly decemberben, az ujjlenyomat-azonosító megoldás debütálása előtt a tisztviselők megkérdőjelezték a Qualcomm ultrahang-technológiájának biztonságát. "A Samsung a biztonsági kockázatok ellenére telepített egy ultrahangos ujjlenyomat-modult új okostelefonjaira" - mondta egy telekommunikációs társaság névtelen tisztviselője. "Az ezt az új technológiát érintő legfrissebb biztonsági problémák más okostelefon-gyártók számára is vonakodhatják ezt a technológiát."

Amikor a Qualcomm először bevezette az ultrahangos érzékelőt, kijelentette, hogy a megoldás megbízható, biztonságos és kényelmes. A Galaxy S10 és a Note 10 új technológiája azonban nem volt olyan megbízható, mint azt a Qualcomm állítja. Ha a felhasználók bármilyen olyan terméket használnak, amely védi a képernyőt, az ujjlenyomat-felismerés hibás működését okozza, és bárki számára hozzáférést biztosíthat az eszközhöz.

Noha a Samsung szoftverfrissítéseket tett a probléma megoldására, egyes bankok intézkedéseket tettek, és a Samsung telefonokat bizonytalanság miatt vádolták, sőt a hazai gyártók sürgősen offline állapotba vették a Samsung telefonok online fizetési funkcióját.

Az elemzők rámutatnak, hogy a Samsung e célból elhagyhatja az ultrahang-technológiát. Lee Jong-wook, a Samsung Securities elemzője elmondta: "Ha a Samsung átvált egy hagyományos optikai ujjlenyomat-felismerő modulra, a koreai vállalatok profitálhatnak."

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.