SONY: A félvezető osztály továbbra is fennmarad, nem osztódik

A japán Sony vezérigazgató, Yoshida Kenichiro, a befektetőknek címzett nyílt levélben 17-én, kijelentette, hogy a Sony a jövőben továbbra is megtartja a félvezető részleget, figyelembe véve a félvezető üzletág hosszú távú vállalati értékét.

A Sony egyik nagy részvényese, a nagy kockázatitőke-alap, a „Third Point”, amelyet a híres amerikai aktív befektető, Daniel Loeb fogadott, ez év júniusában nyílt levelet írt a befektetőknek, felszólítva a Sony-t, hogy adja el aranycsirke félvezetőjét. Az osztály meg van osztva. A múltban a Third Point arra is felkérte a Sony-t, hogy indítsa el szórakoztató üzletét 2013-ban.

Yoshida Yoshida kedden (17.) nyílt levélben megemlítette, hogy a Sony harmadik pontra irányuló javaslata sok forrásból származó őszinte áttekintés volt, ám végül a társaság igazgatótanácsában egyetértettek abban, hogy a félvezető szektor fontos a Sony növekedését vezető üzleti vállalkozás. Az egyik úgy döntött, hogy a félvezető szektor a társaság anyavállalatában marad.

Ezenkívül az AI mesterséges intelligencia és az önjáró autók optimista fejlesztése miatt a Sony úgy véli, hogy a fő termékek CMOS-ja továbbra is bővülni fog a jövőben.

A külső pénzügyi szakértőkkel végzett közös elemzés eredményei azt mutatják, hogy ha a félvezető szektor felosztásra kerül és külön felsorolásra kerül, az nem csupán a szabadalmi engedélyezési díjak költségeit növeli, hanem a foglalkoztatásra gyakorolt ​​negatív hatásokat is. Jelentős negatív hatásokat okoz.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.