A jelentés kimondja, hogy az Intel CPU-ellátási hiánya 2020-ban is folytatódni fog

A DigiTimes tajvani média, amelynek meglehetősen megbízható története van a legfrissebb híreknek, arról számol be, hogy az Intel CPU-hiánya 2020 végéig folytatódni fog. Egy ilyen előrejelzést már jó ideje láthatunk, elvégre a cég vezérigazgatója, Bob Swan szintén őszinte magyarázatot adott a jelenlegi helyzetre. Más régiókban elhangzott több jelentés arra is utal, hogy egyre több partner fontolgatja az AMD tábor támogatását.


Az Intel chipgyárainak kapacitása telített volt, és nehéz kielégíteni a túlzott igényeket. A szállítmányok fenntartása érdekében azonban az eredeti gyártók és az AIB gyártóknak át kell állniuk az AMD-re, ami azt jelenti, hogy a versenytársak nagyobb piaci részesedést nyernek az Intel korábban birtokában.

Ezen felül az OEM / AIB gyártók nem bírják el az Intel chipek prémiumát, az AMD pedig csak költséghatékonyabb alternatívát kínál. Ebben az összefüggésben az Intelnek 2021 második feléig kell húzódnia, hogy újra megforduljon.

A Gartner legfrissebb jelentése szerint az Intel visszanyerte az első számú koronát, de ez azt is jelenti, hogy gyári kapacitása elérte a korlátot. A technológiai technológiát illetően azonban a szélsőséges ultraibolya litográfián (EUV) alapuló 7 nm-es termékcsaládot nem befolyásolja a 10 nm-es késleltetés.

Az ütemterv szerint az Intel 2021 negyedik negyedévében tervezi megjelentetni az első 7 milliós terméket, és a cég vezérigazgatója őszintén elismeri, hogy a CPU piaci részesedésének nagy részét elvesztette.

Bob Swan a problémát három területre osztja. Az első a CPU-k és a kiszolgáló-chipek iránti kereslet növekedése (21%), amely sokkal gyorsabb a 2018-ban vártnál (csak 10%).

Másodszor, az Intel megnyerte az okostelefon-modemek 100% -os piaci részesedését, ám ez nagyobb nyomást gyakorol a saját gyáraira.

A harmadik a 10 nm-es folyamatugrásjegy, amely nagyobb nyomást gyakorolt ​​az előző generációs 14 nm-es folyamat teljesítményének javítására. Különösen a magok számának növekedésével a chip mérete is nagyobb lesz.

Bár a tartalom nagy része ugyanaz, az Intel először indokolja meg kellően, hogy miért nem felel meg a kapacitás iránti igénynek. Az oldal azt is tükrözi, hogy a vállalat miért indította újra a 22 nm-es gyártósort, hogy pótolja a 14 nm-es keresleti és kínálati hiányt.

Ha minden jól megy, az Intel várhatóan 2021 negyedik negyedévében teljes mértékben átvált a 7 nm-es EUV folyamatra (amely megegyezik a TSMC 5 nm-es folyamatával), és 2024-ben lehetővé teszi az 5 nm-es folyamatot (amely megegyezik a TSMC 3 nm-es verziójával).

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.