A Qualcomm megnyomja a C-V2X rendszert, hogy segítse a gépkocsit a váratlan helyzetekre válaszul  A CNET szerint az idei Consumer Electronics Show-ban a Qualcomm bemutatta a C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) technológia használatának lehetőségét az autóiparban és a közúti infrastruktúrában. Ez a technológia egy meglévő mobilhálózatot használ, hogy lehetővé tegye az autók közötti kommunikációt és az úton lévő más objektumokhoz való kapcsolódást. Ezzel a technológiával a rendszer figyelmeztetheti a vezetőket, hogy válság vagy esetleges ütközés esetén időben reagáljanak.

Nakul Duggal, a Qualcomm termékmenedzsment alelnöke azt mondta, hogy a technológia végtelen potenciállal rendelkezik, de nem könnyű megvalósítani. Ahhoz, hogy a C-V2X technológia működhessen, az összes közúti létesítményt és járművet csatlakoztatni kell a rendszerhez. Duggal elmondta, hogy a C-V2X rendszer nem aktív rendszer, és nem segít a vezetőnek fékezni, de úgy véli, hogy a rendszer által biztosított figyelmeztetésekkel megmenthető néhány élet.

Azonban sok évbe telik, amíg ez a technológia valóra válik. Először is, a rendszert mind a jármű, mind a közúti létesítményre kell telepíteni. Egyes autók további aktív rendszerekkel rendelkeznek, mint például az elülső oldalra néző kamerák, amelyek az autóféket kiváltják, és így tovább, és befolyásolják a C-V2X telepítését is.

Emellett a C-V2X megjelenése helyettesítheti az évtizedek óta kifejlesztett, de hivatalosan nem elindított dedikált rövid hatótávolságú kommunikációt (DSRC).

A CNET szerint a Ford 2022-től kezdődően minden új gépkocsiban fel lesz szerelve a C-V2X rendszerrel, ami növeli annak a lehetőségét, hogy a C-V2X a DSRC rendszert az iparág új szabványává teszi.

Az életmentés mellett a C-V2X technológia megoldja a forgalmi dugók problémáját. Azonban a "CNET" úgy véli, hogy a Qualcommnak nem kell túl sokat mondania. Végtére is, ez a technológia még mindig messze van a tényleges elindítástól, és soha nem indítható el. Ezen túlmenően a bevezetés után ez a bonyolult technológia számos nehézséggel, hibával és akár az adatszivárgás kockázatával is szembesülhet.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.