A Qualcomm és az Apple megszakadtak, az utóbbi hiányozhat az 5G első hullámbónuszban

  Pénteken a Qualcomm panaszt nyújtott be a szingapúri szövetségi bírósághoz, az USA-ban, és ismét kihúzott egy "régi ügyet" az Apple-vel. Qualcomm beperelte az Apple-t a 7 milliárd dollár szabadalomért, és ezúttal bíróság elé állította a két oldalt. A kapcsolat hivatalosan megtört.


Szembesítés

A nyilvános információk szerint a Qualcomm és az Apple szabadalmi vitái tavaly óta "forróak".

Először 2017 januárjában az Apple beperelte a Gao-t a monopóliumellenes részleggel való együttműködésért, és nem volt hajlandó visszatéríteni az ígért 1 milliárd dolláros szabadalmi licencdíjat. Ezt követően a Qualcomm tavaly áprilisban 134 oldalas választ küldött, tagadta az Apple állításait, és perelni az Apple-t, hogy megsértette a szabadalmakat különböző országokban, azzal az állítással, hogy az Apple titokban becsapta az iPhone szállítónak a Qualcomm-nek fizetendő jogdíjakat.

Ebben a tekintetben az Apple úgy gondolja, hogy a Qualcomm chipek vásárlása után már egyetlen megrendelést vásárolt a technológiájához, de a Qualcomm továbbra is arra kényszeríti, hogy a teljes gép ára alapján fizesse meg a szabadalmi díjat. A Qualcomm sok éven át vitatja az Apple számára ezt a gyakorlatot, de most "megsemmisíteni" akar.

Valójában a Qualcomm "hegemónia" modellje az évek során sok gyártó számára okozott panaszt. A Qualcomm folytatta ezt a kétlépcsős stratégiát, miközben szabadalmaztatott technológiát adott a fejlett chiptermékek használatával, hogy megragadja a piacot és irányítsa a technológiát. "Még Qualcomm Snapdragon nélkül is kénytelen elfogadni a Qualcomm szabadalmát, különben mind a terminálgyártók, mind a távközlési szolgáltatók zavarják."

A Qualcomm elsősorban a szabadalmaztatás engedélyezésére és a mobiltelefon alapsáv zsetonok értékesítésére támaszkodik (a vezeték nélküli kommunikációs funkciókért felelős központi chipek). Vagyis, ha a mobiltelefon-gyártó a Qualcomm chipet használja, meg kell fizetnie a chip értékesítési díjat és a szabadalmi díjat; és ha az eszközgyártó épít a bázisállomás chipet, a Qualcomm szabadalom felhasználásával a szabadalmi díjat fizetik.

"Az üzemeltetők számára egyedi mobiltelefon-gyártókat kell vásárolni a mobiltelefon-gyártókról; emellett szükségük van a termelési eszközök megvásárlására, ami indirekt módon két szabadalmi licenszdíjat fizet. "Úgy véli, hogy a Qualcomm modellje háromszoros, és senki sem hagyta el. .

Válaszválság


Valójában a Qualcomm "Yangmou" már kiderült. Ez az oka annak, hogy a Huawei által vezetett mobiltelefon-gyártók saját fejlesztésű chipek, és még a chip fejlesztésen alapuló technikai szűk keresztmetszet is, annak érdekében, hogy megszabaduljanak a Qualcomm rendszertől, még az Apple leértékelődik a Qualcomm és az Intelre vált.

A mobiltelefon-gyártók, mint a Huawei és a Samsung bejelentették, hogy 2017-ben abbahagyják a szabadalmak kifizetését a Qualcomm-hoz, és felkérik a Qualcommot, hogy újratárgyalja a szabadalmi engedélyezési modellt. Tény, hogy az Apple 2016-ban indította el az iPhone7-et, és arra ösztönözte, hogy az Intel alapsávját néhány mobiltelefonon használja, hogy megszabaduljon a Qualcommtól.

Az Apple felfüggesztésével a Qualcomm, az Intel alternatív pozíciója, a Huawei HiSilicon és a Samsung is gyorsan fejlődik, párosulva a fokozatos eljövetele az 5G korszak, a jövőben az intelligens telefon basszusgitár chip piac sör óriási változás. Véleménye szerint "még mindig nem tisztázott, hogy még mindig Qualcomm család."

Az elmúlt években az Apple bejelentette, hogy hivatalosan is elindít egy, az 5G hálózatot támogató iPhone terméket 2020-ban, és a 8161-es Intel modem chipet fogja használni, amelyet 10 nanometersen gyártanak.

Jelenleg az Apple és a Qualcomm között létrejött szabadalmi jogvitában az Intel az egyetlen alapsávszolgáltató az iPhone XS és XR sorozat számára. Azonban az iPhone XS sorozat kiadása óta kifogásolták. Bár az iPhone XS sorozat első alkalommal támogatja a kettős kártya kettős készenléti állapotát, a fogyasztók továbbra is jelzik, hogy "a jelek teljesítménye rossz", így az Apple, amely elhagyja a Qualcommot az Intel számára, némileg tehetetlen.

Ezen felül a Qualcomm közelmúltban bejelentette, hogy hivatalosan 5 g-os chipeket fektet be 2019-ben. Az első 5G Android telefonok chipjeit is ugyanabban az évben adják ki. Ez nem adott ki figyelmeztetést az Apple-nek - az Apple, amely megszegte a Qualcommot, természetesen nem élvezheti az első osztalék hullámát az 5G hálózaton.

Kétségtelen, hogy az 5G hálózati korszak következő lépése után hatalmas keresletre lesz szükség. Az Apple számára még mindig nem ismert, hogy hogyan lehet szembenézni a fogyasztói piacon bekövetkezett változásokkal.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.