Moshe Sheier, a CEVA alelnöke: Az 5G lehetőségek hatalmasak, vagy több kínai mobiltelefon-gyártó fejleszti ki saját chipeit

A nemrégiben megrendezett 2020-as CES-en, amely a világ vezető AI és számítógépes látástechnikai vállalat, a CEVA számos innovatív technológiát mutatott be, és bemutatta a partnerek által ezen technológiákon alapuló termékeket.

Moshe Sheier, a CEVA marketing alelnöke a kiállításon a JWEI-vel készített interjúban elmondta, hogy az 5G nagy lehetőségeket rejteget a következő öt évben. Moshe Sheier azt várja, hogy egyre több kínai mobiltelefon-gyártó igyekszik saját fejlesztésű chipeket fejleszteni a jövőben.

Moshe Sheier nyolcadik éve vesz részt a CES kiállításon, és beszélt az idei benyomásáról. Azt mondta, hogy bár a kiállításon részt vevő mobiltelefon-gyártók száma csökkent, az 5G továbbra is forró téma, nemcsak a mobiltelefonok, hanem a PC-k, az automatikus vezetés és az IoT számára is. Az idei CES bemutatóra Moshe Sheier elmondta, hogy látta, hogy több eszköz ismeri a helyzetet, ideértve a mobiltelefonokat, a számítógépeket stb., És megértette a környezet okozta változásokat.

Az 5G-ben Moshe Sheier azt mondta, hogy együttműködött a kínai Spreadtrummal, az ASR-vel és a ZTE-vel az alapsávban és a bázisállomáson.

"A CEVA bevételeinek fele a kínai piacon származik. A CEVA nagy jelentőséget tulajdonít a kínai piacnak. Ezenkívül a CEVA a közeljövőben bejelenti együttműködését néhány kínai céggel." Moshe Sheier mondta a Jiwei.com-nak.

Az elmúlt évben olyan tényezők, mint a kínai-amerikai kereskedelmi háború, sok változóval kitöltötték a félvezető ipart. Moshe Sheier e tekintetben elmondta, hogy a CEVA, mint egy európai társaság kevésbé van érintettségben, és azt mondta, hogy számos Kínában kínál lehetőségeket. Például sok vállalat reméli, hogy átveszi a RISC V, valamint a DSP, 5G stb. Alkalmazását. Ez nagyszerű lehetőség.

A mobiltelefonok piacáról Moshe Sheier elmondta, hogy a kínai mobiltelefon-gyártók, például a Huawei jelenleg fontos szerepet játszanak az okostelefon-ipar fejlesztésében. Azt vélte, hogy sok nagy kínai mobiltelefon-gyártó azt akarja, hogy a Huawei fontosságot tulajdonítson a chip kutatásnak és fejlesztésnek, különösen az 5G-ben. A korszak után, figyelembe véve az 5G összetettségét, a feldolgozási képességeket és a jövőbeli ökológia ellenőrzését, stb.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.