A mini-LED világít az amerikai CES kiállításon, a TCL Huaxing vezet a kijelző új trendjéhez

A mini-LED háttérvilágítás az LCD-panelek frissítésének fontos irányává vált. Az éves globális fogyasztói elektronikai rendezvényen, az USA-ban Las Vegasban, a TCL bemutatta a következő generációs Mini-LED megjelenítési technológiát. Ennek a terméknek a megjelenése a TCL Huaxing MLED csillagképernyőről származik, bemutatva a világnak a TCL Huaxing tudományos kutatási erősségét a kijelző területén.

A kijelző területén a HDR a csúcskategóriás TV-k szabványává vált, és a Mini-LED technológia könnyen elérheti a jelenlegi HDR-szabványt. A jövőben a Mini-LED felgyorsítja a megjelenítési piac behatolását, visszaállítja a kijelzőt maga a képminőségbe, és javítja azt a helyzetet, hogy az LCD-panelek nem ellenállnak az OLED-panelekkel szembeni termékeknek a piaci részesedés megragadásában.


Több óriás ragadja meg a Mini-LED strandot

A Mini-LED a kijelző mezejévé válik. 2019 óta a TCL, az Apple, a Hisense, az Asus, az Innolux, az AUO, a BOE és más óriások Mini-LED háttérvilágítást vagy hasonló technológiai TV-ket, monitorokat, VR-t és autókat vezettek be. Kijelző és egyéb végtermékek.

A TCL már 2019. januárjában kiadta a Mini-LED háttérvilágítású terméket TCL X10 QLED 8K TV néven, 75 hüvelyk képernyőmérettel, 8K felbontású (7680 * 4320) és 16: 9 képernyőaránnyal. Ezen felül A TCL-hez hasonlóan több óriás is bevezette a Mini-LED háttérvilágítású termékeket. Az ASUS által 2019 januárjában kiadott Mini-LED háttérvilágítású termék a ProArt PA32UCX, az Acer által 2019 áprilisában kiadott Mini-LED háttérvilágítású termék pedig a ConceptD CM7321K kijelző. Ezen túlmenően, a Digitimes jelentései szerint, az Apple 2020 végén vagy 2021 elején tervezi Mini-LED háttérvilágítású termékek bevezetését, beleértve a 10–12 hüvelykes iPadeket és a 15–17 hüvelykes MacBook-okat.

Szóval, mi az a hajtóereje, amely miatt a Mini-LED a kijelző mezejévé válik?

Az OLED-hez képest a Mini-LED háttérvilágítású LCD előnyei abban állnak, hogy alacsonyabb költséggel érheti el a képernyőhatást, a vékony és könnyű élményt az OLED panelhez hasonlíthatja, nagy termelési kapacitással rendelkezik, hosszabb élettartamú és alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik . A Mini-LED háttérvilágítás rugalmas aljzatokkal használható az OLED-hez hasonló ívelt megjelenítés eléréséhez, és a fényforrás megbízhatósága szempontjából több előnnyel rendelkezik, mint az OLED.

Manapság a Mini-LED fejlesztésének sebessége meglepően csodálatos. Sok előretekintő vállalat optimista a jövőbeni fejlődési tendenciáik iránt, és elindult a "torta" terjesztésében. Úgy tűnik, hogy az óriás LCD-kijelző óriások váltak a "trend". Például a TCL Huaxing MLED Star Screen a világ első megjelenítő terméke, amely TFT-LCD eljárást használ amorf szilícium üveg hordozóval kombinálva az aktív Mini-LED meghajtásához. Ez egy vadonatúj technológiai forradalom, amely a Mini-LED lehetőségeit a teljes játék végső sorába hozza.

A TCL Huaxing MLED Star Screen a kijelző minőségének minden szempontból történő javítására szolgál. A Star Screen NTSC akár 100% -kal is növeli a színhatást 38% -kal + a szokásos termékekhez képest, és 100% -kal helyreállítja a valódi csodálatos jelenetet, anélkül, hogy színek lennének. A képminőség élménye összehasonlítható az OLED-sel, amely új és lenyűgöző vizuális élményt nyújthat a néző számára; a hagyományos LCD kontrasztja általában körülbelül 1000: 1, a kettős képernyő statikus kontrasztja körülbelül 500 000: 1. A TCL Huaxing MLED csillagképernyő kontrasztaránya legfeljebb 1 millió: 1, tökéletes részletességgel; Az OLED kijelzőn megjelenik a "kép perzisztenciája" vagy az "égő képernyő" jelenség, amikor egy új kép jelenik meg a képernyőn, továbbra is megjelennek az előző kép néhány képképe. A TCL Huaxing megoldást kínál az utóképi jelenségre, a dinamikus kép pedig simább és tisztább.

Ezenkívül a TCL Huaxing első integrált üvegszubsztrát-LED-megoldása zöld környezetvédelmet nyújt és támogatja a fenntartható fejlődés fontosságát. A LED magas fényhatékonysága párosul az MLED 5000 terület dinamikus tompításával, amely energiatakarékosabb. Egy On PCB Mini-LED termékkel összehasonlítva ez 182 500 ml-es műanyag palack megtakarításának felel meg. Ezenkívül az OLED termékekhez képest a Star Screen energiafogyasztása 60% -kal csökkenthető. A 75 hüvelykes termékek napi 12 óráig történő bekapcsolása esetén a Star Screen energiafogyasztása évente 1515 fokkal csökken a hétköznapi termékekhez képest, ami egyenértékű egy hároméves család villamosenergia-fogyasztásával, a környezeti előnyök megegyeznek a további 40 négyzetméter erdő ültetése.A "magas küszöbérték" a vezető vállalkozásokat részesíti előnyben

A Mini-LED mezőben azonban nem könnyű elosztani a „tortát”, főleg azért, mert a Mini-LED küszöbértéke magas, és a jelenlegi technológiában sok nehézség van. Pontosabban, a chip szegmensben a Mini-LED chipek mérete szignifikánsan kisebb, tehát megnőnek a hullámhossz-konzisztencia és a vastagság egységességének követelményei, és megnő a hozam ellenőrzésének nehézsége. A csomagoló szegmensben a forgács szegmens követelményei növekednek a forgács méretének csökkentése után. A gyöngyök méretét ennek megfelelően csökkentették, és az új technológiákra való átállás, például a négy az egyben vagy a COB, megnöveli a nehézségeket. Az integrációs folyamat során a gyártóknak több ezer Mini-LED chipet kell rögzíteniük a NYÁK-hordozóra vagy az üvegfelületre. Még mindig van minőségi különbség az átadásban, de a nehézség jelentősen javul a hagyományos LED-termékekhez képest.

A Mini-LED-ek műszaki nehézségei a chip méretének, a csomagolási folyamatnak és a modul integrációjának szempontjából nem alacsonyak. Ezen felül a Mini-LED háttérvilágítási modulokat általában PCB táblákon készítik. Mivel a Mini-LED-eknek sok fajtája van és kevés kezdőszám van, a PCB-k költsége általában drágább.

Aki vállalhatja a vezető szerepet ezeknek a technikai problémáknak a megoldásában, az a vezető szerepet játszik, ha Mini-LED "süteményt" esznek. A számos alapvető szabadalommal bíró TCL Huaxing sokkal hatékonyabban oldja meg ezeket a műszaki problémákat. Egyedül 2019 január-szeptemberében a TCL Group 3,89 milliárd jüan fektetett be kutatásba és fejlesztésbe, és 1527 PCT nemzetközi szabadalmi bejelentést nyújtott be. 2019 harmadik negyedévétől a TCL összesen 11 641 PCT nemzetközi szabadalmi bejelentést nyújtott be, amely olyan országok és régiókra terjed ki, mint Európa, az Egyesült Államok és Dél-Korea; 41 296 kínai szabadalom; 11 704 külföldi szabadalom; és a quantum dot nyílt szabadalmak a második a világon.

Számos műszaki tartalékkal és szabadalommal a TCL Huaxing kifejlesztette az első 75 hüvelykes 8K MLED képernyőt, amely először üvegtáblát használt PCB tábla helyett, mint LED hátlapot. Az MLED versenyelőnyvel rendelkezik a hagyományos on-PCB Mini-LED és WOLED modul költségekkel szemben.

A Mini-LED-ek üvegszubsztrátokra történő telepítésének technikai nehézségei tükröződnek az aljzatgyártási és az SMT-folyamatban. A jó forrasztási hatás biztosítása érdekében a TCL Huaxing módosította a szubsztrát előállítási folyamatának sorrendjét és optimalizálta a Cu könnyű oxidációjának problémáját, miközben ügyel arra, hogy a szubsztrátum más tulajdonságait ne befolyásolja az átalakítás után. Az SMT eljárás során a TCL Huaxing megpróbálta beállítani a sablon nyílásának méretét és az ónmennyiséget a rendellenes probléma megoldása érdekében. Ezen felül a TCL Huaxing az innovatív folyamatot is optimalizálta annak érdekében, hogy az egész gép fényereje egyenletes legyen.

A TCL Huaxing üveglapon elhelyezett Mini-LED-je technológiai áttörést ért el az aljzat kialakításában, az SMT-folyamatban, a modul összeszerelésében és a vezetési algoritmusokban. Az alapfelület kialakításánál a TCL Huaxing optimalizálta a nagy áramú meghajtás irányítását és vonalvastagságát; optimalizálta a LED elrendezését az optikai effektusokhoz; az SMT folyamaton a TCL Huaxing optimalizálta a folyamatot a várt hozam elérése érdekében; a modul összeszerelésén keresztül, optimalizálás révén A modul hőeloszlása ​​és szerkezeti kialakítása révén a hőelvezetési hatás és a modul erőssége eléri a szabványt. Ezenkívül a TCL Huaxing új technológiákat is elfogadott, amelyek függetlenül fejlesztettek ki a meghajtó hardverén és szoftver algoritmusain, hogy optimalizálják a LED helyi tompításának és megjelenítésének hatékonyságát.

Amellett, hogy nagyszámú műszaki tartalékkal és szabadalommal rendelkezik, a TCL Huaxing rendelkezik a világ legnagyobb G10.5 gyártósorával is, amely elősegíti az ultra nagyméretű Mini-LED üvegtermékek gyártását. Ezen felül a TCL Huaxing előnye a vertikális integráció, és termékei az egész gépen gyorsan tömegesen előállíthatók.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.