A Micron bővíti a DDR5 kapacitását és gyorsan átáll a fejlettebb technológiai technológiákra

A közelmúltban a befektetőkkel és a pénzügyi elemzőkkel folytatott jövedelmi konferenciahívás során a Micron bizalmát fejezte ki hosszú távú jövője és termékei iránti erős kereslete iránt. A vállalat azt is tervezte, hogy bővíteni kívánja a kapacitást és gyorsan költözött a fejlettebb technológiai technológiákba. .

Micron azt mondta: "Hiszünk abban, hogy a hosszú távú trendek széles skálája, mint például a mesterséges intelligencia, az autonóm járművek, az 5G és a tárgyak internete, a hosszú távú memória és tárolási igény szemet gyönyörködtető," mondta San Diego Mehtra, a Micron vezérigazgatója. Sanjay Mehrotra mondta. „A Micron készen áll arra, hogy kihasználja ezeket a trendeket, az innovatív termékeket, az érzékeny ellátási láncot és kapcsolatokat alakítson ki az ügyfelekkel világszerte.”

A DRAM-árak az elmúlt negyedévekben jelentősen csökkentek a keresletet meghaladó kínálat miatt. A DRAM-gyártók a költségek csökkentése és az új memóriaalkalmazások megjelenésének előkészítése érdekében aktívan fordulnak az újabb technológiákhoz. Ugyanakkor, elismerve, hogy szükségük van a DRAM kínálatának és keresletének kiegyensúlyozására, az agresszív kapacitásbővítési terveket fejlesztették ki, mivel több tiszta helyiségre van szükségük a közelgő gyártási technológia számára.

A Micronnak pozitív ütemterve van a gyártási folyamatokra, és jelenleg négy további 10 nanométeres csomópontja van (összesen hat 10 nanométeres technológia), és a vállalat tanulmányozza a végső átmenetet az extrém ultraibolya litográfiára (EUVL). A Micron bővíti termelési kapacitását a következő generációs memóriák előállítására a következő generációs alkalmazásokhoz, nevezetesen a 32 GB-os memóriamodulok a fogyasztók és 64 GB-os DIMM-ek számára a szerverek számára.

A hónap elején jelentettük be a Micron 16GbDDR4 memória chipjét, amelyet a vállalat második generációs 10nm-es gyártási folyamatával (1Ynm néven is ismert) gyártottak. Ezek a DRAM-chipek már használhatók az ADATA és az IntelRound 32 GB-os DDR4 memóriamoduljaiban, és ezek a termékek hamarosan elérhetők lesznek.

Márciusban, a DRAM és az új technológiai technológiák iránti növekvő kereslet leküzdése érdekében a Micron Storage Taiwan (korábban Rex Opto Semiconductors) új tiszta helyisége megtört.

A Micron Storage (Tajvan) már gyártott DRAM-termékeket a Micron első, 10 nanométeres gyártási technológiájának (más néven 1Xnm) felhasználásával, és a közeljövőben belép a 3. generációs 10 nanométeres folyamatba (más néven 1Znm). A Micron ugyanakkor tavaly új teszt- és csomagolóberendezést nyitott a Taichung közelében, ami a világ egyetlen vertikálisan integrált DRAM-termelési létesítményének egyike.

Emellett a Micron bejelentette, hogy 2 milliárd dollárt fektet be egy új, tiszta helyiségbe egy nyilvános létesítményben, Hirosima közelében, Japánban. A jelentések szerint az új kapacitást a Micron 13nm-es technológiai technológiájának DRAM gyártására fogják használni.

Általában a Micron több 10 nanométeres csomóponttal rendelkezik. A jelenleg használt első és második generációs 10 nanométeres technológiai technológiák mellett a Micron azt is tervezi, hogy legalább négy 10 nanométeres gyártási folyamatot kíván bevezetni: 1Z, 1α, 1β és 1γ.

Jelenleg a Micron gyárt egy második generációs 10nm gyártási folyamatot (azaz 1Ynm), beleértve a vállalat 12GbLPDDR4X és 16Gb DDR4 memóriaeszközeit.

A vállalat következő generációs 1Znm-jét jelenleg az ügyfelek hagyják jóvá (azaz a folyamat során gyártott különböző chipeket tesztelik), és várhatóan a közeljövőben 16GbLPDDR5 memóriaeszközök és DDR5 memóriaeszközök előállítására kerül sor.

Az 1Znm csomópontot követve a Micron azt tervezi, hogy az 1αnm gyártási technológiáját alkalmazza a magasabb hozamok elérése érdekében, ami azt jelenti, hogy a fejlesztés késői szakaszaiban van. Ezt követi egy 1βnm gyártási folyamat, amely szintén a fejlődés korai szakaszában van.

A Micron nem azt mondta, hogy közvetlenül az 1 ynm folyamat után lép be az EUV-be. A vállalat értékeli az ASML TwinscanNXE lépcsős beolvasási funkcióját és az ahhoz szükséges egyéb eszközöket az EUV litográfia használatához, és értékeli, hogy ezek a szerszámok használhatók DRAM készítésére.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.