Az MLCC és a chip ellenállások tovább növelik az árakat, és a gyártók második negyedéves kapacitáskihasználtsága elérheti a 70% -ot

A Központi Hírügynökség szerint január 8-án az iparág bennfentesek rámutattak, hogy az MLCC és a chip ellenállások ellátási hiánya folytatódik az év második negyedévében, és az áremelkedés is folytatódni fog. A kapcsolt gyártók kapacitáskihasználtsága a második negyedévben várhatóan közel 70% -ra emelkedik.

Úgy tűnik, hogy az ipari bennfentesek megvizsgálták a releváns ellátási láncot, és úgy találták, hogy a csatorna-gyártók, az elektronikus öntödei szolgáltató gyárak (EMS) és a gyártók jelenlegi készletei alacsonyak. A várható készlet feltöltése folytatódott az év második negyedévéig.

A kapacitáskihasználást illetően az iparág bennfentesek szerint a passzív alkatrészek gyártóinak esélye van arra, hogy a második negyedévben közel 70% -ra térjenek vissza. Közülük a Yageo szárazföldi gyárainak továbbra is a munkaerő hiánya áll fenn. A foglalkoztatási helyzet várhatóan jelentősen javul ez év februárja után, és a Yageo kapacitáskihasználási szintje várhatóan az első negyedév végére növekszik a jelenlegi 50% -ról 60% -ra.

Az árakat illetően az ellátási lánc hírei azt mutatták, hogy a Yageo ez év elején megemelte az MLCC és a vastag film ellenállások árait, legalább 10% -kal, de jelenleg csak a csatorna-szolgáltatók árát növeli, és nem emelte fel az árakat. az EMS gyárak számára.

Korábban a külföldi befektetési jelentések rámutattak, hogy az 5G okostelefonok erős húzóerővel bírnak, és várhatóan az általános célú MLCC-k ára 30-50% -kal emelkedik ebben az évben. Jelenleg néhány MLCC beszállító leltárkészlete lemerült, és a leltár napjai kevesebb, mint egy hónap. Az ügyfelek igényeinek kielégítésére aktívan töltenek új szerepet. A holdújévet megelőző leltár napok várhatóan visszatérnek 1,5 hónapos szintre.

Ezenkívül a külföldi befektetési jelentés rámutatott arra is, hogy az alacsony szintű MLCC termékek ára emelkedett, és a termékek egyes specifikációi a tavaly negyedik negyedévben kezdtek emelkedni, és a high-end termékek ára stabil maradt. Jelenleg az MLCC rendelési láthatósága legfeljebb 6 hónap.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.