Az Intel 1 milliárd dollár kapacitási problémáinak megoldására: elkezdődött az előkészítő munka

  Az anandtech szerint az Intel ezen a héten több részletet tárt fel a vállalat tervéről, hogy bővítse üzemét Oregonban.


Magától értetődik, hogy a D1X fab épített ebben az időben az Intel tervezett bővítésének harmadik részéhez tartozik. Az előző konstrukció két része a D1X első két fázisa volt. Az Intel azt tervezi, hogy 2019-ben megkezdi az üzem bővítését, és várhatóan a következő években fejeződik be.

Érdemes megjegyezni, hogy az Intel az előkészítő munka részeként előzetesen kommunikálnia kell a helyi lakosokkal. Hétfőn az Intel közel 50 lakossal lépett kapcsolatba a Ronler Acres közösség közelében.

A médiában közölt adatok szerint az üzem bővítésének mértéke körülbelül 102 000 négyzetméter, de ezt az adatot az Intel hivatalosan nem erősítette meg.

Emellett az Intel új technológiai épületet épít.

2018-ban az Intel termelési kapacitása ismételten kifogásolható, és a piacon nagyon komoly áruk hiánya áll fenn. A probléma megoldása érdekében az Intel bejelentette, hogy Oregonban, Írországban és Izraelben bővíti üzemeit, összesen 1 milliárd dolláros kiadással.

Írországban és Izraelben a helyi lakosok készen állnak 10nm-es termékek előállítására, de az Intelnek bővítenie kell, hogy milyen kapacitásskála szükséges. Az Intel arra számít, hogy 60% -kal csökkenti külső beszállítóit.

A tavalyi év végén az Intel azt mondta, hogy tovább fogja fejleszteni az Arizonában található Fab 42-et, amely az Intel 7nm DUV / EUV fő gyára lesz.


Természetesen az Intel azt mondta, hogy a haladás tételenként történik, és a kapcsolódó tervek változhatnak.

Azok az emberek, akik közvetlenül megértik az új tervet, azt mondták, hogy az Intel azt reméli, hogy június vége előtt megkezdi az építkezést.

Az Oregon építőiparban élő emberek azt mondják, hogy a vállalat vállalkozókat keres erre a nagy projektre. Természetesen néhányan azt mondják, hogy az Intel terve legalább bizonyos mértékben függ a globális gazdasági kilátásoktól.

A D1X lett az Intel legfejlettebb kutatási bázisa, és az a hely, ahol a vállalat minden új generációs chip technológiát fejleszt. Az építőipar bennfentesei elmondták, hogy az Intel nyilvánosan beszélt a D1X tervéről, és elvárja, hogy a projekt legalább 18 hónapig tart, majd hónapos berendezések telepítését követően.

Az Intel gyártási üzletágának üzenete azt mondta, hogy ebben az évben készüljön egy nagy projektre Oregonban.

Úgy tűnik, hogy az Intel 2010 óta két fázisban építi a D1X-et, milliárd dollárt költ a hatalmas projektre. Az Intel új létesítménye az Oregon számos nagy építési projektje lesz, beleértve a Google, az Apple és a Facebook adatközpontokat.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.