Az Intel új FPGA-ket bocsát ki a világ legnagyobb kapacitása mellett

Ma az Intel hivatalosan kiadta a világ legnagyobb sűrűségű FPGA-ját.

A Stratix® 10 GX 10M FPGA 10,2 millió logikai cellával rendelkezik, és nagy mennyiségben készül. Ez a rendkívül nagy sűrűségű FPGA a meglévő Intel Stratix 10 FPGA architektúrán és az Intel fejlett Embedded Multi-Chip Interconnect Bridge (EMIB) technológián alapul. Egyesíti két nagy sűrűségű Intel Stratix 10 GX FPGA mag logikai chipet (mindegyik 5,1 millió logikai cella kapacitással) és a megfelelő I / O cellákat az EMIB technológiát használva. Az Intel Stratix 10 GX 10M FPGA 10,2 millió logikai cellával rendelkezik, és körülbelül 3,7-szer sűrűbb, mint a Stratix 10 GX 1SG280 FPGA, amely a legsűrűbben csomagolt eszköz az eredeti Intel Stratix 10 családban. Az Intel EMIB technológiája csak egy a sok IC-technológiai, gyártási és csomagolási innováció közül, amelyek lehetővé teszik az Intel számára, hogy megtervezze, gyártja és szállítsa a világ legnagyobb sűrűségű (számítási teljesítményt képviselő) FPGA-kat.

Ahogy az ASIC-tervezés növekszik, növekszik a prototípus-tervezés és a szimuláció szükségessége. Az árusítás nélküli (COTS) ASIC prototípus- és szimulációs rendszerek szállítói jelentős versenyelőnyhöz juthatnak, ha képesek a ma elérhető legnagyobb FPGA-kat használni.

A szimulációs és prototípus-rendszereket úgy tervezték, hogy segítsék a félvezető-gyártókat a drága gyártás előtt a költséges hardver- és szoftver-tervezési hibák felfedezésében és elkerülésében, millió dolláros megtakarítást eredményezve.

A legnagyobb FPGA-kkal a lehető legkevesebb FPGA-eszközbe beépítheti a nagy ASIC, ASSP és SoC mintákat. Az Intel Stratix 10 GX 10M FPGA-k a legújabb a nagy FPGA-család sorozatában az ilyen típusú alkalmazásokhoz. Az új Intel Stratix 10 FPGA támogatja a szimulációs és prototípus-rendszerek fejlesztését olyan digitális IC tervekhez, amelyek milliárd ASIC-kaput fogyasztanak. Az Intel Stratix 10 GX 10M FPGA 10,2 millió logikai cellával most támogatja az Intel® Quartus® Prime Software Suite-t. A készlet tartalmaz egy új dedikált IP-t, amely egyértelműen támogatja az ASIC emulációt és a prototípusok készítését.

Ezenkívül az Intel Stratix 10 GX 10M FPGA az első Intel FPGA, amely EMIB technológiát alkalmaz, és két FPGA szövet logikai és elektromos kombinációjával 10,2 millió logikai cellás sűrűséget ér el. Ezen az eszközön több tízezer kapcsolat köti össze két FPGA szövetet több EMIB-en keresztül, így nagy sávszélességű kapcsolatot hoz létre két monolit FPGA szövetek között.

Az Intel Stratix 10 DX FPGA-kban használt P csempe az első komponens-szintű eszköz a PCIe SIG-kompatibilis PCI-SIG rendszer-integrált eszközök listáján. Ugyanazon P csempe ugyanaz a kiadása a nemrégiben kiadott Intel® AgilexTM FPGA-ban is kompatibilis a PCIe 4.0 eszközökkel.

Az alkalmazás másik példája az Intel Stratix 10 DX és az Intel Agilex FPGA-kban használt P csempe, amely bemutatja a fejlett gyártási és gyártási technológiákat, például az EMIB-et, valamint azt, hogy miként lehet az Intelnek új termékek széles skáláját gyorsan piacra dobni. És teljes gyártásba helyezni.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.