Az Intel és a Samsung együtt dolgoznak a nagy teljesítményű grafikus kártyák kifejlesztésében. nem j

A BusinessKoare szerint az Intel és a Samsung Electronics megvitatta az új, nagy teljesítményű külső "Xe" grafikus kártya műszaki együttműködését. Az iparági megfigyelők azt sugallják, hogy a Samsung Electronics következő generációs DRAM DDR5-je betölthető a termékbe.


Április 16-án Raja Koduri, az Intel Graphics Processing Group (GPU) csapatának alelnöke meglátogatta a Samsung Electronics Dél-Koreában található Giheung üzemét. A korábbi AMD grafikus kártya ügyvezető alelnöke Koduri csatlakozott az Intelhez. hogy a következő évben a Xe márkanév alatt külső grafikus kártyákat indítanak.

Egyes elemzők azt állítják, hogy a Koduri Giheung-gyárba való látogatása a Samsung öntödei üzletéhez kapcsolódik. A tavalyi év óta az Intel a CPU hiányosságait sújtotta, így remélhetőleg további gyártókapacitást szerezhet a CPU-termelés egy részének átadásával a Samsung öntödehöz. Különösen érdemes megemlíteni, hogy a Samsung Electronics OEM üzleti egysége bejelentette, hogy április 15-én befejezi az 5nm-es folyamatfejlesztést, és tárgyalásokat folytat egy nagy vevővel a 6nm-es chipek gyártásáról.

De Koduri látogatása nagyobb valószínűséggel kapcsolódik a tárhelyen való együttműködéshez. Az Intel a közelmúltban bejelentette, hogy az év végére megoldja az elégtelen CPU-ellátás problémáját a termelési kapacitás aktív bővítésével. Még akkor is, ha az öntöde néhány CPU-t képes előállítani, a folyamattervezés hosszú időt vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a gyártási kapacitása nem növekszik azonnal.

Ezért az Intel nagyon valószínű, hogy együttműködik a Star Electronics következő generációs DRAM DDR5D termékeivel a Xe grafikus kártyáihoz. „Míg a Samsung Electronics a közelmúltban a nem memóriaterület erősítésére összpontosított, még mindig erős a memóriaterületen.” Egy iparági megfigyelő azt mondta: „Lehet, hogy a Koduri meglátogatta Dél-Koreát, hogy megvitassa az új termékeire vonatkozó CPU-egyeztetési problémákat.”

Válaszul a Samsung Electronics egyik tisztje azt mondta: "Nem tudunk megerősíteni semmit, ami kapcsolatban áll az ügyfelekkel."

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.