Az Intel EMIB technológia elősegíti a chipek közötti összeköttetést

A mai okostelefonok, számítógépek és szerverek legtöbb zsetonja több kisebb chipet tartalmaz, amelyek négyszögletes csomagban vannak lezárva.

Hogyan kommunikálnak ezek általában több zsetonnal, beleértve a CPU-t, a grafikus kártyát, a memóriát, az IO-t stb.? Az EMIB (Embedded Multi-Chip Interconnect Bridge) elnevezésű, innovatív Intel technológia feltárja a választ. Ez egy összetett többrétegű vékony szilícium ostya, amely kisebb, mint egy rizsmag, és amely lehetővé teszi a szomszédos chips számára, hogy nagy mennyiségű adatot továbbítson oda-vissza meghökkentő sebességgel, akár több gigabájt / másodpercig.

Az Intel EMIB (Embedded Multi-Chip Interconnect Bridging) technológia elősegíti a kommunikációt a CPU, a grafikus kártya, a memória, az IO és sok más chip között. Az EMIB egy illatos rizsmagnál kisebb összetett többrétegű vékony szilícium ostya, amely nagy mennyiségű adatot képes átvinni a szomszédos chips között. (Ezt a képet a WaldenKirsch / Intel Corporation engedélyezte)

Jelenleg az Intel EMIB felgyorsítja az adatáramlást világszerte közel egymillió laptop és FPGA (terepen programozható kapu tömb) eszköz között. Ahogy az EMIB technológia egyre inkább mainstream, ez a szám hamarosan szárnyalni fog, és több termékre vonatkozik. Például az Intel által november 17-én kiadott "PonteVecchio" általános célú GPU az EMIB technológiát használja.

Az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítése érdekében ez az innovatív technológia lehetővé teszi a chip-építészek számára, hogy bármikor gyorsabban kombinálják a speciális chipeket. Az interposzernek nevezett hagyományos versenyképes tervezési módszert úgy hajtják végre, hogy több chipet helyeznek el a belső csomagban egy lényegében egyrétegű elektronikus hordozóra, és minden egyes chipet tetejére helyeznek. Az EMIB szilícium kisebb, rugalmasabb és gazdaságosabb, és 85% -kal megnöveli a sávszélességet. Ez a termékek, például a laptopok, szerverek, 5G processzorok, grafikus kártyák stb. Sokkal gyorsabb működését eredményezheti. Az EMIB következő generációja megduplázhatja vagy akár háromszor is megnövelheti ezt a sávszélességet.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.