Huawei Haisi idén az ázsiai IC design vezetője lesz, harcolni az 5G basebanddal a Qualcomm játékához

  Az 5G-es korszak közeledik, és a becslések szerint az 5G-es készülék mindenhol virágzik, a 2019-es kevesebb mint 5 millió-ról 2020-ig 50 millióra. Bernstein Research becslése szerint a Huawei Hisilicon Semiconductorjának az idei évben várhatóan ugrik az ázsiai legnagyobb IC-tervezőjére.

A Nikkei News arról számolt be, hogy a Qualcomm sok éven át kötötte össze a modem chipet. Ebben az évben a Xiaomi, a ZTE és az LG Electronics által indított 5G okostelefonok mindegyike Qualcomm 5G modem chipet használ. A közelmúltban a Qualcomm kiadta a következő generációs "X55" 5G-es modem chipet, amely várhatóan a jövő év elején fog szállni. Számos piaci megfigyelő úgy véli, hogy az X55 az iparág legfejlettebb 5G modemje.


Huawei nem értett egyet azzal, hogy azt állította, hogy a vállalat "Balong 5000" 5G modemje sokkal fejlettebb, mint a Qualcomm. A Huawei fogyasztói üzletágvezetője, Yu Chengdong a spanyolországi World Mobile Communications konferencián elmondta, hogy a Balong 5000 letöltési sebessége kétszer akkora, mint a Qualcomm X50, és nemcsak a PowerPoint diákban létezett, hanem hivatalosan is elindult. Azt mondta, hogy a Huawei létrehozta a világ leggyorsabb 5G-es modem chipjét és a világ leggyorsabb 5G-es okos telefonját.

A Huawei HiSilicon kifejlesztette a Kirin mobilprocesszorok sorozatát, és tavaly az AI gyorsító chipeket és szerver processzorokat vezették be a Kunpeng sorozatból. Mark Li, a Bernstein Research vezető félvezető elemzője azt mondta, hogy hisz abban, hogy Hess csak egy lépésnyire van a Qualcommtól, és hogy Hess várhatóan az idei Ázsia legnagyobb chiptervezője lesz. A Haisi bevétele a 2014-es 2,4 milliárd dollárról 2018-ra 7,6 milliárd dollárra emelkedett. Li becslése szerint az idei év várhatóan folytatódik. Eddie Han, a Market Intelligence & Tanácsadó Intézet, a Huawei a világ legnagyobb távközlési berendezések szállítója. A Huawei 5G előnye abban rejlik, hogy képes modemeket tesztelni saját bázisállomásain, így időt takaríthat meg és javíthatja a termékintegrációt.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.