A globális félvezetők értékesítése az ötödik egymást követő hónapban csökkent, és Dawn a harmadik negyedévben volt?

Július 2-án a Semiconductor Industry Association (SIA) legfrissebb jelentése szerint májusban a globális félvezetők értékesítése 15% -kal csökkent 15% -kal, 33,1 milliárd dollárra, ami az előző év azonos időszakához képest ötödik egymást követő hónap.

A jelentés szerint az idén májusban a globális félvezetők értékesítése 33,1 milliárd dollár volt, ami 1,9% -os növekedést jelent az áprilisi 32,5 milliárd dollárhoz képest, de 14,6% -os csökkenés az előző év azonos időszakában elért 38,7 milliárd dollárról.

Ebben a tekintetben a John Neuffer elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a májusi globális félvezetők értékesítése jelentősen csökkent a tavalyi évhez képest, ami az ötödik egymást követő hónap negatív növekedés volt, de némileg nőtt az előző hónaphoz képest, különösen az Amerikában közel hét hónapig. . Első növekedés. Azonban, ha az előző évhez képest az Amerikában az értékesítés továbbra is élesen csökken.

A cég azt mondta, hogy az elmúlt hónaphoz képest az Amerikában, Japánban és Kínában az eladások némileg növekedtek, Kína legmagasabb növekedése elérte az 5,4% -ot, míg Európában és Ázsia csendes-óceáni régiójában az értékesítés csökkent. Ráadásul, ha az előző év azonos időszakához képest minden régió csökkent, az Amerika régió 27,9% -kal csökkent, míg a régió többi része 9-14% -kal csökkent, ami kevesebb, mint a teljes 15 %.

A tavalyi negyedik negyedév óta a félvezető ipar készletszintje általában magas volt, és az idei év első fele hagyományos szezonon kívüli. Szerencsére a félvezető értékesítés csökkenése a második negyedévben a lassulás jeleit mutatta. Az iparág általában úgy véli, hogy a csúcsszezon harmadik negyedévébe való belépés után a leltár a lehető leghamarabb befejezhető, és az év végén a félvezetők értékesítése megegyezhet a tavalyi évvel.

Emellett az ICInsights arra is rámutatott, hogy a félvezető ipar ciklikus jellege miatt az IC-piac soha nem tapasztalt négy negyedéves csökkenést, így az ICInsights az IC-piacot várhatóan az év harmadik negyedévében várhatóan visszaáll.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.