A Foxconn idén júliusban elkezdi gyártani az iPhone-ot az Apple számára az Indiában  A "Economic Times" jelentés szerint Tajvan öntödei gyártója, a Foxconn elkezdi gyártani az iPhone-t az Apple számára az indiai Chennai-ban idén júliusban. Az Apple már gyártott iPhone SE és iPhone 6s Indiában. Március eleje óta Wichin, egy tajvani öntödei gyártó, gyártja az iPhone 7-et az Apple számára a Bangalore-i üzemben, hogy bővítse az Apple „Made in India” termékportfólióját.

Egy informált vezető azt mondta: "A Foxconn gyártása az indiai Chennai üzemben az iPhone X sorozatával kezdődik. Ezek a tervek a termelési kapacitás növelése és a jövőben fokozatosan több iPhone modell gyártása."

Az Apple szívesen bővíti a "Made in India" termékportfóliót. Az iPhone X az iPhone 7, az iPhone 6s és az iPhone SE után a negyedik, Indiában gyártott mobiltelefon lesz.

Az indiai kormány által kínált tarifális preferenciák miatt a vállalat iPhone-gyártási költségei Indiában alacsonyabbak, mint az import költségei. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az árak csökkennek.

Az iPhone X esetében az árcsökkentés az alacsonyabb költségű iPhone XR-vel versenyez, amely éppen Indiában élesen csökkentette az árakat.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.