Visszajuthat-e a szállítmányok száma a múltba? A japán Morita Chemical folytatja a hidrogén-fluorid exportját Dél-Koreába

A Japan Economic Daily szerint január 8-án, a japán kormány jóváhagyásával, a Morita Chemical vegyi gyártó hat hónap elteltével folytatta a nagy tisztaságú hidrogén-fluorid exportját Dél-Koreaba félvezető gyártás céljából.

Ez a határozat megváltoztatta azt a helyzetet is, hogy a Morita Chemical tavaly július óta nem tudott kiváló tisztaságú hidrogén-fluoridot exportálni Dél-Koreába.

A tavaly év végén a japán kormány kissé lelassult, és bejelentette, hogy részben megszüntette a fotoreziszterek exportjának korlátozásait Dél-Koreában. A japán vállalatoknak engedélyük van arra, hogy három évig fotoreziszterekkel látják el az LG, a Samsung és az SK Hynix vállalatokat anélkül, hogy minden szállítmányhoz jóváhagyást kellene adniuk. A fluortartalmú poliimidre és a nagy tisztaságú hidrogén-fluoridra vonatkozó korlátozásokat azonban nem enyhítették.

Morita Chemical Co., Ltd. Yasuo Morita elnök kifejezte reményét, hogy miután a japán kormány korlátozza a félvezető anyagok kivitelét, a kormány újraindítja az exportot, különben a japán vállalatok piaci részesedése csökken.

Japán vállalatok, köztük a Morita Chemicals és a Stella Chemifa, jelenleg a hidrogén-fluorid globális értékesítési piacának több mint 80% -át teszik ki. Dél-Koreában a Morita Chemical a hidrogén-fluorid piaci részesedésének egyharmadát birtokolja, ügyfelei a Samsung Electronics, az SK Hynix és más gyártók.

Magától értetődik, hogy a Morita Chemical tavaly december 24-én megkapta a japán kormány engedélyét a hidrogén-fluorid exportjának újraindítására. Tekintettel arra a tényre, hogy a hazai kormány és a vállalkozások aktívan törekszenek a független hazai fejlesztésre és más tengerentúli országokból történő beszerzésre, Morita aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy a jövőbeni szállítmányok nem érik el az előző szintet.

Korábban az Ipari, Kereskedelmi és Energiaügyi Minisztérium szerint Dél-Korea létrehozott egy technológiát a nagy tisztaságú hidrogén-fluorid tömegtermelésére, és ha a technológiának nincs problémája a jövedelmezőség és a stabil ellátás szempontjából, ez nagymértékben csökkenti a japán függőséget. társaságok. E célból a dél-koreai Soulbrain vegyipari vállalat új gyárat hozott létre Gongju-ban, a Chungcheongnam-do-ban, és megkezdte a hidrogén-fluorid-oldat gyártását. A releváns források szerint a Soulbrain gyártási kapacitása jelentősen megnőtt, és termelési kapacitása képes lesz kielégíteni a dél-koreai kereslet 70–80% -át.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.