Az Apple egy másik rossz dolog, a dán adatközpont építése megállt

  A helyi jelentések szerint az Apple Dániában új adatközpontja megállította az építést.

Miután több száz munkavállalót küldtek az írországi fővállalkozóból, az Exyte-ból, a helyszín „elpusztult”. Úgy tűnik, hogy az Apple a vitát követően megszüntette a társasággal kötött megállapodást.


A Viborg új adatközpontja az Apple azon tervének része, hogy 1,8 milliárd dollárt fektet be Európába. Minden program körülbelül 166 000 négyzetméter méretű, és tartalmat biztosít az App Store-nak, az iTunes-nak, a Siri-nak és még sok másnak.

A helyszíni építésnek a terveknek megfelelően kell történnie, de a dán Viborg Stifts Folkeblad újság szerint most megállt. A jelentés azzal vádolja az Apple-t, hogy vitát folytat a fővállalkozójával.

„Több száz kézműves küldött haza, és az üzenet az volt, hogy az eszközöket fogják hozni” - mondta az újság. „Azt mondják, hogy az Exyte, a fő ír vállalkozó, nem teljesítette a tervezett határidőt.” Úgy tűnik, hogy az első A szállítási határidő tavaly szeptember, a második pedig az idén április. De nem fejeződtek be.

Ez a második új európai adatközpont, amelyet az Apple 2015 februárjában jelentett be. Egy másik Athenry Írországban, de az Apple feladta a tervet, miután a helyiek ellenezték.

Ezzel ellentétben az Athenry Központot az építés megkezdése előtt elhagyták. Nem világos, hogy az Apple talál-e egy másik vállalkozót a dán projekt befejezéséhez.

Az Apple és az Exyte nem kommentálta ezt.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.