Az Apple szerint az A13 biomimetikus chip tervezése az energiahatékonyságra összpontosít

Az Apple marketing igazgatója, Phil Schiller és a chipgyártó mérnök, Anand Shimp a külföldi médiumokkal készített interjúban beszélt az A13 biochipről, amelyet az új iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max modellekben használnak.

Az A13 biochipbe 8,5 milliárd tranzisztor van beépítve, ami körülbelül 23% -kal több, mint az A12 chip 6,9 milliárd tranzisztorja. Az A13 bionikus chip CPU része hatmagos kialakítású, két 2,66 GHz-es nagy teljesítményű maggal, Lightning néven és négy nagy hatékonyságú maggal, Thunder néven. Az A13 bionikus chip GPU része négymagos grafikus processzort használ. Ezen felül az A13 biochipnek van egy nyolcmagos idegmotorja a gépi tanuláshoz, amely másodpercenként egy billió műveletet képes végrehajtani. Az A12 chiphez képest minden fő elem (beleértve a CPU-t, a GPU-t és az idegi motort) akár 20% -kal jobb teljesítményt és 30% -kal nagyobb energiahatékonyságot mutat, mint az A12 chip.

Az Apple marketing igazgatója, Phil Schiller elmondta, hogy az Apple továbbfejlesztette az iOS 13 szöveg-beszéd funkcióját, hogy a természetes nyelv feldolgozása a gépi tanulás és egy idegmotor révén jobb legyen. Az Apple az A-sorozatú chipek tervezésekor a teljesítményre és a hatékonyságra összpontosít. Phil Schiller azt mondta: "Nyilvánosan beszélünk a teljesítményről. De a valóság az, hogy azt az előadást tekintjük, amelyet teljesítményenként watton lehet biztosítani."

A jövőre nézve az Apple chipgyártó csapata megvizsgálja, hogyan lehet alkalmazásokat használni iOS-eszközökön a jövőbeli chip-tervek optimalizálása érdekében. Phil Schiller elmondta, hogy az olyan alkalmazások esetében, amelyek nem igényelnek extra teljesítményt, futtassuk az előző évi A12 chip által kínált teljesítménygel, ami alacsonyabb energiafogyasztást eredményez. Phil Schiller szerint a gépi tanulás szintén fontos szerepet játszik az A13 chipben, segítve az akkumulátor élettartamának kezelését és a teljesítmény optimalizálását.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.