Amazon fogadások ARM chipek, az Intel adatközpont üzleti nyomást érez

  Miután az Amazon Web Services (AWS) bevezette az ARM-alapú cloud computing erőforrásokat a fejlesztők számára, az ARM architektúrán alapuló energiatakarékos processzorok szélesebb körben használhatók. Az AWS szándéka, hogy saját szervereit eladja ügyfeleinek, és fel tudja tölteni néhány felhőalapú fejlesztői eszközeit az Arm chipen. Az ARM növekedési kilátásai meghaladhatják az olyan fogyasztói eszközöket, mint például az okostelefonok, és a vállalati számítástechnika területén fontos erővé válnak, ami kihívást jelent az Intel számára.


Jelenleg az Intel processzorai széles körben használatosak a felhő- és vállalati adatközpontokban. A bevételek alapján az Intel adatközpontja a vállalat második legnagyobb üzletága, amely az Intel harmadik negyedéves bevételeinek 32% -át teszi ki, és gyorsabban növekszik, mint a PC-kben és egyéb eszközökben használt chipek gyártási művelete.

Matt Garman, az AWS számítástechnikai szolgáltatásokért felelős alelnöke elmondta egy heti interjúban, hogy a chipek csökkentik a kiszolgáló teljes tulajdonosi költségeit, ami viszont a fogyasztók javát szolgálja.

Gaman azt mondta, hogy Amazon korai visszajelzést kap néhány nappal a chip bejelentése után.

Garman azt mondta: "Láttam, hogy a Fortune 1000 nagyvállalata jön hozzánk, és azt mondta:" Wow! Ez vonzó néhány internetes használat esetén ". Azt mondta, hogy az elmúlt hat évben az AWS egyik korai ügyfele, a SmugMug vezérigazgatója, Don MacAskill egyik kérte ARM alapú chipeket az Amazon felhőjén.

Garman elmondta, hogy a fejlesztők számos AWS eszköze, például a Lambda "kiszolgáló nélküli" számítástechnikai szolgáltatásai futhatnak ARM szervereken a jövőben, bár a legtöbb Amazon alkalmazások továbbra is használják a népszerű x86-os architektúrát, amely sokáig az Intel chip. A felhasznált szerkezet.

A héten bejelentett ARM chipek mellett az AWS azt is elmondta, hogy olyan kiszolgálókat fog biztosítani, amelyek a saját adatközpontjaikba telepíthetők olyan ügyfelek számára, akik nem alkalmazhatják alkalmazásukat a nyilvános felhőben. Az AWS weboldaláról az ügyfelek választhatnak különböző típusú EC2 számítástechnikai példányokat a futtatáshoz, és így az AWS képes lesz a megfelelő kiszolgálókat kiszolgálni a vállalkozás igényeinek kielégítésére.

Gaman szerint a terv lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kérjenek példákat az ARM chipre. Bár az AWS példányok teljesítménye az ARM processzorok használatával nem olyan jó, mint az Intel chipeké, az Armet az Amazon, a legnagyobb cloud computing szolgáltató használja, és az Arm nyer.

Patrick Moorhead, a Moor Insights és piackutató cég elemzője Strategy, azt mondta: "Az AWS embrace megnövelte az ARM hitelességét és segít a lábnyom kiterjesztésében több felhő szolgáltatónak és munkaterhelésnek".

A következő években az AWS új eseteket szabadíthat fel erősebb ARM-chipek alapján. A meglévő példa az ARM Cortex-A72 rendszerét alkalmazza, amelyet 2015-ben vezettek be.

ARM vezérigazgatója, Simon Segars egy interjúban elmondta, hogy az ARM új processzortechnológiát fejleszt, amely javítja a teljesítményt.

Ennél is fontosabb, hogy más felhő szolgáltatók elkezdhetik használni az ARM technológiáját az esetek kiadására. "A múltban a Microsoft demonstrálta az ARM processzorok használatát az infrastruktúrájukban" - mondta Seggs. "Még nem kereskedtek, de bizonyították az ARM processzorok képességeit."

Azt mondta, hogy számos nagyvállalat küzdő versenyben van a felhő infrastruktúra piacán. "Ha van mód arra, hogy alacsonyabb költségek mellett biztosítsuk a feldolgozóerőt, azt gondolom, hogy ezen a területen minden versenytárs ARM processzorokat fog használni."

2016-ban a Softbank 32 milliárd dollárt szerzett az ARM-től.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.