AMD: A szerver CPU-részesedésének legalább 25% -át el kell foglalnunk. A 7 nm-es költségnek van előnye.

A harmadik generációs Athlon processzor nyomása után az AMD részesedése az asztali X86 piacon gyorsan visszapattant. A statisztikák azt mutatják, hogy az AMD Q2 negyedéves részesedése augusztusban meghaladta a 17% -ot. A 7 nm-es Ruilong processzor népszerűsége szerint ebben az évben 20-at törött. A% -os részesedés egyáltalán nem jelent problémát.

Az AMD számára az asztali processzorok piaca még mindig kicsi teszt, és a még nehezebb kihívások még hátra vannak, beleértve az OEM és a szerver piacot, különösen a szerver CPU piacon. A csúcsidőszakban a barátok aránya eléri a 99% -ot. , Az AMD EPYC Opteron processzora augusztusban, csak 3,4% -ot tett ki.

A Deutsche Bank globális technológiai konferenciáján Devinder Kumar, az AMD pénzügyi igazgatója újból megvizsgálta az AMD szerver CPU-piacának terveit. A korábbi elemzés szerint az AMD 2020 végére a szerver CPU-részesedésének 20% -át teszi ki.

Az AMD biztosan nem lesz elégedett ezzel. Devinder Kumar szerint a 20% csak mérföldkő az utazásban. A történelem során az AMD részesedése a szerver CPU piacán elérte a 25–27% -ot. Jelenlegi célja nem alacsonyabb, mint a történelmi legnagyobb részesedés. .

Más szavakkal, az AMD azt reméli, hogy a következő két évben a részesedés legalább 25% -át elfoglalja, természetesen a jelenlegi helyzet továbbra is kissé különbözik e részesedéstől.

Az AMD azonban nagyon magabiztos a termékeiben. Végül is ebben az évben indították el a 7 nm-es EPYC második generációs processzort, legfeljebb 64 maggal és 128 szállal. A teljesítmény sokkal jobb, mint az ellenfél 28 magos processzora, és a maximális ár nem haladhatja meg a 7000 USD-t. A 28 magos processzor akár 13.000 dollárért is képes eladni, ez egy hatalmas rés.

Ne aggódjon az AMD saját pénzhiánya miatt. Devinder Kumar elmondta, hogy a 7 nm-es EPYC chip bruttó árrése jóval meghaladja a vállalat termékeinek átlagát. Egyes elemzők szerint az EPYC bruttó fedezete meghaladta az 50% -ot (el tudod képzelni, milyen magas az ellenfél bruttó profitja.)) Bár nem 100% -ban pontos, látható, hogy az AMD e tekintetben ösztönözve van, és a chiplets chiplets terve csökkenteni a költségeket.

Devinder Kumar nemcsak azt mondta, hogy a szerver CPU nemcsak a vásárlás költségétől függ, hanem a hosszú távú TCO költségek is fontosabbak. Ebben a tekintetben az EPYC előnye van.

Email: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540ADD: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.