Az ADATA 3 év alatt elvesztette az első veszteséget! A készletszintek közel kilenc évre csökkentek  Az ADATA memóriamodulgyár bejelentette a tavalyi eredményjelentést. A DRAM és a NAND Flash piaci feltételeinek megfordítása miatt a vállalat előre reagált a készletár-veszteségre. Tavaly a művelet a nyereségről veszteségre fordult, és az anyavállalatnak tulajdonítható nettó veszteség 179 millió dollár (ugyanaz az egység) volt. Az első veszteség 3 év alatt, az egy részvényre jutó veszteség 0,82 jüan volt. A tőke több mint felét kitevő 2016-os és 2017-es nyereséghez képest a tavalyi működési eredmények tükrözik a piac gyors visszafordulását.

Ezen túlmenően az ADATA igazgatótanácsa nem osztotta ki a munkavállalók és az igazgatók kártérítését, de mégis szándékában áll egy részvényenként 0,2 jüan készpénzes osztalékot fizetni. Az ADATA negatív hatást gyakorolt ​​a bevételekre, és az ADATA 39,1 jüanra esett vissza a korai kereskedés során, ami mintegy 5,21% -os visszaesést jelent, ami egy új, alacsonyabb, mint két hónapos szint.

Az ADATA azt mondta, hogy a NAND Flash és a DRAM ellátási hiánya az első negyedévtől és a 2018. negyedik negyedévétől kezdve megfordult, és a csökkenés viszonylag nagy volt, így a cég jelentősen csökkentette a memóriakészlet szintjét tavaly. A tavalyi év végén a vállalat 2917 milliárd jüanra csökkentette a leltár mennyiségét, ami több mint 50% -os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest, ami az elmúlt kilenc év végén leltár.

Chen Libai, az ADATA elnöke kifejtette továbbá, hogy a memória ára rövid távon még mindig viszonylag gyenge, de az új fogyasztói elektronikai termékek bevezetésével a harmadik negyedévben a memória ára várhatóan a második félévben helyreáll. év alatt a hagyományos csúcsszezonhatás alatt. Rámutatnak arra, hogy az elmúlt években a vállalat számos magas árfolyamon megjelenő vállalkozást telepített, mint például az e-sport, az elektromos járművek motorjai, a fedélzeti és az ipari vezérlő alkalmazások. Várható, hogy a beruházások az év második felében továbbra is megtermékenyülnek, és a műveletek aránya a következő 1-2 évben fokozatosan növekszik.

Ezen túlmenően Chen Libai is optimistában van az 5G, AI, tárgyak internetes és autóipari elektronikai fellendülési memóriájának iránti igény iránt, és az 5G-es mobiltelefonok globális márkáját megkérdezték a piacról, ez lesz a következő növekedési hullám a memóriaipar lendületét.

Az ADATA tavalyi negyedik negyedévi bevétele 6,823 milliárd jüan volt, 22,05% -kal csökkent, az előző év azonos időszakához képest 17,59% -kal, a bruttó árrés 5,23% -kal, negyedéves csökkenéssel 1,45 százalékponttal, éves csökkenéssel 8,13 százalékponttal, adózás utáni veszteség 396 millió jüan, egy részvényenkénti veszteség 1,81 jüan. , ellensúlyozza a nyereség első három negyedét. A tavalyi éves árbevétel 31.457 milliárd jüan volt, éves csökkenése 2,46%, bruttó 6,05% -os nyereség, 7,84 százalékpontos éves csökkenés és 179 millió jüan adózás utáni veszteség 2017-ben, veszteség részvényenként 0,82 jüan.

Email: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADD: Lakás / Rm A17 9 / F, Silvercorp nemzetközi torony 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.